DOGE Bestormt Top 10 Crypto’s, Kan Dogecoin nu 1 Dollar Waard Worden in Dog Meme Crypto Trend?

De Dogecoin koers is afgelopen maand met wel 103,2% gestegen, waardoor DOGE de top 10 cryptomunten op basis van marktkapitalisatie betreedt. Dit vindt plaats te midden van een Dog Meme crypto trend waarin coins zoals FLOKI met 711% stijgen in een maand.

On-chain data laat zien dat het totale aantal Dogecoin miljonairs is gestegen met 76% in de laatste maand. De DOGE crypto meme geniet van een enorm bullish momentum. Veel investeerders vragen zich daarom af: Kan Dogecoin 1 dollar waard worden?

Dogecoin koers ontwikkeling: Kan Dogecoin veel waard worden?

De Dogecoin koers is op dit moment $0,1641 waard, wat in de afgelopen 24 uur een daling van 1,47% reflecteert. De koers is sinds eind februari begonnen met een bull run, tegelijk met andere Doge meme coins, zoals FLOKI en SHIB, waarmee DOGE in een maand tijd met 103,2% is gestegen.

Verder laat data van IntoTheBlock zien dat de Dogecoin koers een hoge correlatie heeft met de Bitcoin koers, namelijk 0,95. Dogecoin wordt dus aanzienlijk beïnvloed door bredere crypto trends.

 

In de afgelopen week zijn er wel $4,46 miljard aan transacties geweest. Exchanges geven aan dat Dogecoin meer instroom heeft ($593,32 miljoen) dan uitstroom ($463,24) en dat de twee een significant verschil hebben.

De meeste Dogecoin wallets, op dit moment 57,62%, zitten ook “In the Money” (hebben winst met de huidige koers). Slechts 34,15% bevindt zich op dit moment “Out of the Money”.

Ook laat IntoTheBlock zien dat het aantal Dogecoin miljonairs met 76% is gestegen in de afgelopen 30 dagen. Dit zijn wallets met meer dan $1 miljoen aan Dogecoin. Er zijn nu meer dan 1.000 miljonairs op het Dogecoin netwerk.

Technische Dogecoin koers analyse

Als we kijken naar de technische indicatoren van DOGE, dan zien we een plaatje dat wijst op consolidatie voordat verdere volatiele bewegingen plaatsvinden. Dogecoin bevindt zich op dit moment tussen het belangrijke ondersteuningsniveau bij $0,1065 en het weerstandsniveau bij $0,1792.

De Exponential Moving Averages (EMA’s) laten een positieve trend zien, waarbij het 10-daags EMA ($0,1639) boven het 50-daags ($0,141) en 200-daags EMA ($0,1059) bevindt. Dit is een teken van bullish momentum op de korte termijn.

De Relative Strength Index (RSI) hangt op dit moment bij een waarde van 51,34, wat aangeeft dat de koers nu relatief neutraal is, wat ruimte biedt voor groei. De Moving Average Convergence Divergence (MACD) ondersteunt dit neutrale signaal met een lichtelijk negatieve -0,0002.

Alle tekens wijzen op consolidatie, met een lichte bullish ondertoon. Als de interesse van crypto whales zich aanhoudt en de Dogecoin koers boven de $0,1792 kunnen duwen, dan liggen de volgende weerstandsniveaus bij de $0,2043 en de $0,277.

Als de cruciale ondersteuning bij de $0,1065 echter wordt doorbroken, dan kan de koers verder zakken tot de $0,0589.

Doge meme crypto trend zorgt voor significante stijgingen

Eind februari is er een ware Doge meme crypto rally ontstaan waarbij verschillende meme coins significante stijgingen hebben ervaren. Meme coins zoals Shiba Inu, FLOKI en Dogwifhat zijn de afgelopen maand allemaal met meer dan 250% gestegen.

FLOKI en Dogwifhat zijn hierbij de grootste winnaars. FLOKI is in een maand tijd met 732,33% gestegen terwijl Dogwifhat met 835,9% is gestegen. Naast de Doge meme crypto trend komen andere belangrijke gebeurtenissen voor de crypto sector steeds dichterbij.

In april zal bijvoorbeeld de volgende Bitcoin halving plaatsvinden. In het verleden is dit vaak het startsignaal geweest van een nieuwe crypto bull run. Het kan dus goed dat het bullish momentum rondom Dogecoin zich voortzet en dat DOGE binnenkort zijn oude recordhoogte verbreekt om de $1 te bereiken.

Crypto altcoins die van de volgende bull run zullen profiteren

Hoewel de Dogecoin koers er op dit moment erg bullish uit ziet, zijn er genoeg altcoins met sterke fundamenten die ook klaarstaan om te exploderen. Vanwege hun kleinere marktkapitalisatie zullen deze stijgingen naar verwachtingen explosiever zijn dan bij DOGE. Investeerders kunnen dus kijken om een divers portfolio op te bouwen met deze altcoins.

Smog Token – Grootste Solana meme airdrop ooit

Smog Token is een gloednieuwe crypto meme coin op Solana die de grootste airdrop ooit wil organiseren. De token is via een ‘fair launch’ gelanceerd op de Jupiter DEX, wat inhoudt dat al de tokens tegelijkertijd zijn gelanceerd.

Om deel te nemen aan ’s werelds grootste airdrop moeten gebruikers tokens bezitten. Elke token geeft je meer airdrop-punten, afhankelijk van hoe lang je deze tokens bijhoudt. Verder kun je extra punten verdienen door opdrachten te voltooien op Zealy.

Smog Token

Van de 1,4 miljard $SMOG tokens wordt 50% gebruikt voor marketing. Dit is belangrijk om de crypto sector bewust te maken van de token. Verder wordt 35% gebruikt voor de airdrop. De overige 15% is achtergehouden voor liquiditeit op centrale exchanges (10%) en gedecentraliseerde exchange (5%).

Sponge V2 – Nieuwe variant van succesvolle meme coin

Sponge V2 ($SPONGE) is een nieuwe variant op de meme coin die al eerder erg succesvol was. Crypto investeerders die de oorspronkelijke 100x pump van $SPONGE hebben gemist krijgen nu opnieuw de kans om deel te nemen aan een project dat zal exploderen.

De meme coin bouwt voort op een community van 30.000 leden en heeft verschillende nieuwe toevoegingen. Een voorbeeld hiervan is een nieuwe Play-to-Earn racing game waarmee gebruikers tokens kunnen verdienen.

Sponge V2

Aarzel dus niet om de nieuwe 100x crypto aan te schaffen. In totaal is er al meer dan $37 miljoen aan $SPONGE gestaked. Verbind je wallet en begin met het verdienen van 178% staking beloningen.

PEEN – Maak je klaar voor markt-PEEN-etratie

PEEN ($PEEN) is de hardste meme coin in alle vormen en maten. Pomp deze meme coin de lucht in en stimuleer de grootste uitbarsting van 2024. De token heeft een totaal aanbod van 800813569 $PEEN en een oorspronkelijke marktkapitalisatie van $500k.

PEEN token

Het doel van deze meme coin is om te exploderen naar een volledige marktpenetratie bij een marktkapitalisatie van $100 miljoen. $PEEN wordt gelanceerd via een ‘fair launch’ waarbij alle tokens tegelijkertijd beschikbaar zijn. Mis deze nieuwe 100x crypto niet en koop nu $PEEN tokens.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post DOGE Bestormt Top 10 Crypto’s, Kan Dogecoin nu 1 Dollar Waard Worden in Dog Meme Crypto Trend? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.