Do Kwon vecht besluit over uitlevering aan en gaat in hoger beroep

Do Kwon zou na 15 december uit Montenegro worden uitgeleverd. De mede-oprichter van Terraform Labs gaat daar echter tegenin. Hij heeft een beroep aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank.

Het digitale imperium van Do Kwon stortte mei 2022 in toen zijn algoritmische stablecoin TerraUSD samen met de LUNA-token helemaal instortten. Het verloor de peg met de dollar waardoor alles aan onderpand, waaronder BTC en LUNA, moesten worden verkocht.

Na een hard en snel einde van het project, vluchtte Kwon via enkele omwegen naar Montenegro, waar hij werd opgepakt wegens het vervalsen van zijn paspoort toen hij dit land weer wilde ontvluchten.

Intussen kwamen er vanuit zowel vanuit de Verenigde Staten als ook Zuid-Korea verzoeken om de man uit te leveren wegens aanklachten en lopende onderzoeken. Maar eerst moest Kwon de straf wegens paspoortvervalsing nog uitzitten. De vier maanden gevangenisstraf zijn nu bijna achter de rug. De vraag die oprijst: wat gebeurt er vervolgens met de Zuid-Koreaan?

Als het aan hem zelf gaat, wordt hij niet uitgeleverd. Montenegrijnse autoriteiten gaan het besluit over de uitlevering van Do Kwon opnieuw onderzoeken Volgens berichtgeving gaat Do Kwon in beroep tegen de uitleveringsbeslissing van het Hooggerechtshof van Podgorica:

“Ik accepteer de beslissing van de rechtbank om mij uit te leveren niet, dus ik onderwerp mij niet aan de beslissing van de rechtbank.”

Vanwege het beroep van Kwon moeten de autoriteiten het uitleveringsbesluit herzien. De kans dat de uitleveringsbevelen worden teruggedraaid, is echter erg klein.

De Zuid-Koreaanse en Amerikaanse autoriteiten hebben om de hechtenis van Kwon verzocht. De uiteindelijke beslissing ligt echter in handen van de Montenegrijnse autoriteiten. Eerder was Kwon bereid om naar Zuid-Korea te worden gestuurd. Hij was sinds september 2022 op de vlucht voor de internationale autoriteiten.


The post Do Kwon vecht besluit over uitlevering aan en gaat in hoger beroep appeared first on Bitcoinmagazine.nl.