DNB bestraft Crypto.com met boete van meer dan 2,8 miljoen euro

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft Crypto.com, een platform voor cryptodiensten, een sanctie opgelegd van 2,85 miljoen euro wegens het aanbieden van diensten in Nederland zonder de benodigde officiële registratie.

Toezicht in Nederland

Sinds mei 2020 zijn aanbieders van cryptodiensten door de wet verplicht om zich te laten registreren bij DNB. Dit maatregel dient om beter toezicht te houden op de inspanningen van deze diensten om witwaspraktijken en de financiering van terrorisme te voorkomen. Crypto.com heeft van mei 2020 tot november 2022 zijn diensten in Nederland aangeboden zonder deze cruciale registratie, in overtreding met de regelgeving.

Hoewel de boete al in oktober 2023 is uitgevaardigd, heeft DNB deze informatie recentelijk pas openbaar gemaakt. Crypto.com is een handelsnaam van Foris Dax Global Limited, gevestigd in Ierland. DNB benadrukt dat de overtredingen van dusdanige aard zijn dat de oorspronkelijke boete van 2 miljoen euro met 850.000 euro is verhoogd, wegens de ernst en verwijtbaarheid van de handelingen.


The post DNB bestraft Crypto.com met boete van meer dan 2,8 miljoen euro appeared first on Bitcoinmagazine.nl.