Dit Zijn de Redenen Achter de Explosieve Prijsstijging van BNB

In de afgelopen week is de waarde van bnb, de token van het Binance platform, met 12% gestegen. Het bereikte bijna een hoogtepunt van twee weken met een waarde van $620 op 29 maart. In vergelijking met andere munten, is de Binance Coin aanzienlijk meer gestegen. Ethereum steeg in dezelfde periode bijvoorbeeld met 5%. Maar wat zijn de redenen voor deze stijging van bnb?

De invloed van bitcoin ETF’s en DeFi op bnb

De prijs van crypto hangt de afgelopen tijd vaak samen met hoeveel geld er in Bitcoin ETF’s wordt gestoken. Maar in de week die eindigde op 23 maart, werd er juist geld uit deze fondsen gehaald, voor het eerst sinds ze in januari werden geïntroduceerd. Wel was er goed nieuws: het bedrag dat uit het Grayscale GBTC fonds werd gehaald, was minder dan eerder, namelijk $104 miljoen op 28 maart.

In de eerste helft van maart steeg de prijs van bnb met 61,7%. Maar deze stijging stopte toen de prijs een hoogtepunt van $645 bereikte. De totale waarde van bnb was toen $96,4 miljard. Ter vergelijking, in november 2021 was de hoogste waarde ooit van bnb $116 miljard. De totale waarde die in Binance Chain is gestopt, is nu gedaald van $15,7 miljard naar $7,1 miljard, een daling van 55%.

De totale waarde in bnb chain is gedaald

Als we goed naar de gegevens van bnb chain kijken, zien we dat de totale waarde daar nu het laagst is sinds maart 2021, 10% lager dan twee maanden geleden. Dit is anders dan bij ether, waar de totale waarde met 8% is gestegen, en bij solana, waar het met 29% is gestegen sinds 28 januari.

Als we kijken naar het aantal actieve adressen, doet bnb chain het net zo goed als de drukste netwerken van ether. Ook al heeft solana 14% meer actieve adressen in dezelfde periode, geen enkele blockchain behalve ether komt in de buurt van het handelsvolume van bnb chain in zeven dagen, dat $12,4 miljard is. Het handelsvolume van solana en ether is gedaald, maar dat van bnb chain is met 11% gestegen. Deze gegevens laten positieve vooruitzichten zien voor de Binance Chain, wat de vraag naar bnb kan doen laten stijgen.


The post Dit Zijn de Redenen Achter de Explosieve Prijsstijging van BNB appeared first on Bitcoinmagazine.nl.