Dit Zijn De Redenen Achter Bitcoins Spectaculaire Sprong Voorbij $46.000!

Ondanks de initiële tegenslagen aan het begin van 2024, heeft bitcoin een grote comeback gemaakt, waarbij de prijs weer boven de $46.000 klom. Deze heropleving volgt nadat de prijs van bitcoin (BTC) een aanzienlijke daling had meegemaakt, op een gegeven moment zelfs onder de $39.000 handelend, na de goedkeuring van 10 bitcoin ETF’s in januari. Maar waarom stijgt de prijs van Bitcoin opeens weer?

De bitcoin verkoop van Grayscale

De ETF’s, die bedoeld waren om de institutionele aantrekkelijkheid van bitcoin te vergroten, leidden in eerste instantie tot een waardevermindering toen Grayscale, een van de fondshouders, begon met het overzetten van aanzienlijke hoeveelheden van zijn cryptocurrency naar Coinbase.

Deze stap was gerelateerd aan Grayscale’s overgang van een gesloten fonds, dat van investeerders vereiste hun aandelen minimaal zes maanden aan te houden, naar een ETF, wat leidde tot een golf van verkoop van bitcoin.

Bitcoin wales duwen prijs omhoog

Echter, de situatie is verbeterd, met de waarde van bitcoin nu rond de $46.000, wat een stijging van meer dan 6% in de afgelopen week laat zien. Analisten hebben verschillende factoren geïdentificeerd die bijdragen aan dit positieve momentum, inclusief aanzienlijke koopactiviteiten door bitcoin whales.

Julio Moreno, het hoofd van onderzoek bij CryptoQuant, merkte op dat deze whales bijzonder actief zijn geweest, met hun totale bezittingen die een piek bereikten sinds november 2022, oplopend tot 3,9 miljoen BTC. Deze accumulatie door grote whales is een van de belangrijkste drijfveren die de prijs omhoog duwen.

Interesse in technologie sector

Bovendien heeft de bredere marktinteresse in technologie investeringen ook een rol gespeeld in het herstel van bitcoin. Craig Erlam, een senior marktanalist bij OANDA, benadrukte de sterke vraag naar technologie onder investeerders, wat zich uitstrekt tot zowel bedrijven genoteerd aan de Nasdaq als cryptocurrencies.

Succes van bitcoin ETF’s

Het succes van bitcoin ETF’s sinds hun lancering in januari draagt ook zeker bij aan de stijging van bitcoin. Deze ETF’s, die het doel hebben de prijs van bitcoin te volgen, hebben aanzienlijke investeringen aangetrokken, wat wijst op een groeiend vertrouwen in het potentieel van bitcoin voor langetermijngroei.

Deze mix van factoren, van whale aankopen tot een meer interesse in de technologie sector naast de succesvolle adoptie van bitcoin ETF’s, wijst op een bullish vooruitzicht voor bitcoin.


The post Dit Zijn De Redenen Achter Bitcoins Spectaculaire Sprong Voorbij $46.000! appeared first on Bitcoinmagazine.nl.