Dit pensioenfonds heeft 1.400 miljard dollar onder beheer en heeft interesse in bitcoin (BTC)

Het Japanse staatspensioenfonds, GPIF, heeft interesse in bitcoin als onderdeel van een bredere diversificatie-strategie, zo meldt Coindesk. Ze willen hiermee naar eigen zeggen anticiperen op ‘veranderingen in de samenleving, economie en technologie’.

Pensioenfonds met 1.400 miljard dollar

Het Government Pension Investment Fund (GPIF), dat 1.400 miljard dollar aan activa onder beheer heeft, heeft gegevens opgevraagd over potentiële beleggingsdiversificatie-instrumenten zoals bitcoin en goud. Beide schaarse assets heeft het bedrijf níet in bezit. Nu investeert GPIF in binnenlandse obligaties, binnenlandse aandelen, buitenlandse obligaties, buitenlandse aandelen, private equity, vastgoed en infrastructuur.

Hoewel het pensioenfonds informatie over bitcoin zoekt, is er geen garantie dat het zal kiezen om te investeren in ’s werelds grootste cryptocurrency zodra de evaluatie is voltooid. Het fonds is op zoek naar basisinformatie, waaronder academische studies, analytische hulpmiddelen en indexen “inclusief beleggingsvoorbeelden, beleggingsfilosofie en hoe deze in de portefeuille van pensioenfondsen kunnen worden opgenomen”, aldus het fonds.

Sommige pensioenfondsen, zoals het pensioenfonds Houston Firefighters en de National Pension Service van Zuid-Korea, investeren al in bitcoin en cryptogerelateerde activa. Voorstanders van crypto hebben bitcoin bewierookt als een mogelijke investering voor pensioenfondsen, daarbij verwijzend naar een lage correlatie met traditionele activa.

De cryptocurrency heeft echter de afgelopen jaren juist wel een hoge correlatie gehad met technologieaandelen. Ook zijn traditionele fondsen nog terughoudend met bitcoin vanwege de hoge pieken maar ook diepe dalen.

De aankondiging komt weken nadat het Japanse kabinet een wetsvoorstel heeft ondertekend dat durfkapitaalbedrijven en investeringsfondsen toestaat crypto-activa aan te houden. Het wetsvoorstel wacht echter nog op goedkeuring van het parlement.


The post Dit pensioenfonds heeft 1.400 miljard dollar onder beheer en heeft interesse in bitcoin (BTC) appeared first on Bitcoinmagazine.nl.