Dit land heeft ruim 5.000 bitcoin (BTC), veel meer dan gedacht

Enkele uren nadat El Salvador een “groot deel” van zijn bitcoin naar een fysiek beveiligde cold-wallet verplaatste, beginnen Bitcoiners al donaties te sturen naar het land. Zo ontving El Salvador onder andere de onderstaande reeks met bitcoin-donaties in de wallet, die nu voor bijna 400 miljoen aan bitcoin bevat.

5.689 bitcoin voor El Salvador

Uit de wallet blijkt dat El Salvador 5.689 bitcoin bezit. Dat is veel meer dan de 2.864 bitcoin die het land eerder werden toegedicht. Zodoende moet de Nayib Bukele Portfolio Tracker even worden aangepast. Die geeft nu namelijk nog een portfolio van ongeveer 200 miljoen dollar aan bitcoin aan.

Bukele zelf deelde op 12 maart al dat de schattingen van de buitenwereld niet kloppen. Hij gaf met de bovenstaande tweet aan dat El Salvador op verschillende manieren extra bitcoin binnenhaalde.

Niemand had echter verwacht dat El Salvador ongeveer twee keer zoveel bitcoin zou hebben, zelfs niet na de woorden van Nayib Bukele. Dit is namelijk een behoorlijke som geld voor El Salvador.

Zeker als je bedenkt dat het bruto binnenlands product (BBP) van het land op ongeveer 28,74 miljard dollar ligt.

De wallet van El Salvador

De bitcoin-balans in de nieuwe wallet van El Salvador is uit verschillende transacties voortgekomen. Zo kwam de eerste transactie van 1.120 bitcoin voort uit een zogenaamde multi-signature wallet. Dat is een wallet die, in het geval van El Salvador, 3 van de 5 handtekening nodig heeft om de bitcoin te kunnen verplaatsen.

Uiteindelijk werd de transactie goedgekeurd door 4 van de 5 handtekeningen en zo vlogen de bitcoin richting de nieuwe wallet.

De grootste transactie betrof er eentje van 4.000 bitcoin op 14 maart. Die vond twee uur nadat Bukele het nieuws deelde plaats. Waarschijnlijk kunnen we nog wat langer van de bitcoin-strategie van Bukele genieten.

Hij werd op 4 februari namelijk opnieuw verkozen met meer dan 80 procent van de stemmen. Bukele was natuurlijk de man die in september 2021 de bitcoin-revolutie begon in El Salvador. Destijds werd El Salvador het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig betaalmiddel.


The post Dit land heeft ruim 5.000 bitcoin (BTC), veel meer dan gedacht appeared first on Bitcoinmagazine.nl.