Dit Is Wat Nederlandse Analist Michaël Van de Poppe Van de Bitcoin Prijs Verwacht

Bitcoin vertoont tekenen van een mogelijke opleving. Na een periode van fluctuerende prestaties, waarbij Bitcoin aanzienlijke winsten boekte tegen het einde van de week, hing Bitcoin dicht bij de $42,000. Waarom is er een groeiend vertrouwen onder analisten in een opwaartse trend?

Michaël van de Poppe verwacht consolidatiefase

Analisten volgen de ontwikkelingen van Bitcoin nauwgezet, met bijzondere aandacht voor de cruciale wekelijkse afsluiting. Michaël van de Poppe, een Nederlandse crypto analist, gelooft dat Bitcoin zich in een consolidatiefase bevindt, schommelend tussen $37,000 en $48,000 in de komende maanden. Hij voorspelt dat deze fase ruimte zal bieden voor altcoins om op de voorgrond te treden. In een consolidatiefase na een stijging vloeien de winsten die mensen pakken op Bitcoin vaak door naar altcoins. Ondanks dat Bitcoin in zo’n periode niet veel stijgt, stijgen de altcoins wel veel.

Van de Poppe is verder erg optimistisch over de toekomst van Bitcoin en verwacht dat de prijs binnen enkele jaren tussen $300,000 en $500,000 zal zijn.

Deze vooruitzichten worden versterkt door factoren zoals kapitaaluitstroom uit Bitcoin spot ETF’s, verkoopdruk van failliete beurzen zoals FTX en Mt. Gox, en de anticipatie op de aanstaande halvering in april.

Rekt Capital kijkt naar wekelijkse close

Een andere analist, Rekt Capital, benadrukt het belang van de aanstaande wekelijkse sluiting van Bitcoin. Een afsluiting boven de $41,300 zou een positieve verschuiving in momentum kunnen signaleren, wat Bitcoin kan helpen herstellen van zijn recente dip.

Macroeconomische factoren, zoals de inflatiecijfers en BBP-groei in de VS, spelen ook een rol in de prestaties van Bitcoin. Recentelijke gegevens die wijzen op een beheersbare inflatie hebben hoop gewekt voor een minder agressief rentebeleid van de Federal Reserve, wat gunstig zou kunnen zijn voor Bitcoin.

Analisten overwegend positief

Ondanks de recente daling in marktkapitalisatie met 0.58% naar $820.62 miljard en een afname van 47.82% in de 24-uurs handelsvolume naar $12.95 miljard, blijven zowel handelaren als analisten voorzichtig optimistisch over de toekomst van Bitcoin.


The post Dit Is Wat Nederlandse Analist Michaël Van de Poppe Van de Bitcoin Prijs Verwacht appeared first on Bitcoinmagazine.nl.