Dit Is Waarom Volgens IntoTheBlock de Bitcoin Bullmarkt Nog Moet Beginnen

Afgelopen tijd is er veel te doen geweest over bitcoin en de goedkeuring van de Bitcoin Spot ETFs. In anticipatie naar deze goedkeuring was de prijs gigantisch gestegen. Echter, kort na de lancering van deze ETFs, kelderde de prijs. Veel mensen denken dat de bullmarkt hiermee voorbij is. Echter, IntoTheBlock zegt dat we helemaal nog niet in een bullmarkt zijn gekomen!

Gegevens van IntoTheBlock

Volgens het bedrijf IntoTheBlock, dat blockchain-data analyseert, hebben mensen de afgelopen zes weken meer bitcoin naar beurzen gebracht. Dit kan betekenen dat ze van plan zijn om te verkopen. Ook is gebleken dat de mensen die Bitcoin al lang hebben, nu beginnen te verkopen.

Interessant is dat grote bitcoinbezitters (met meer dan 1.000 BTC) hun bezit hebben vergroot, terwijl kleinere bezitters hun bitcoin hebben verkocht. Sinds oktober 2023 is er een toename van bitcoin in handen van mensen die het op korte termijn houden, wat normaal gezien wordt als een teken van een positieve markt (bullmarkt).

Toch zegt IntoTheBlock dat de huidige situatie niet lijkt op eerdere momenten waarop bitcoin veel waard werd. Ze zeggen dat er minder handelsactiviteit is dan in vorige bullmarkten, dat langetermijnbezitters niet veel van hun bitcoin hebben verkocht, en dat de verhouding tussen de marktwaarde en gerealiseerde waarde van bitcoin (MVRV-ratio) vrij laag is. Dit betekent dat bitcoin mogelijk nog niet in een echte bullmarkt zit.

Juan Pellicer ziet een normale correctie

Juan Pellicer, een senior onderzoeker bij IntoTheBlock, zegt dat we voorzichtig moeten zijn met het interpreteren van deze trends. Hij merkt op dat Bitcoin al zes maanden geen grote daling heeft gehad, wat kan betekenen dat de recente daling een normale correctie is.

Pellicer zegt dat het te vroeg is om te zeggen dat de bullmarkt voorbij is, totdat we dingen zien zoals een consistente verschuiving van bitcoin van langetermijnbezitters naar kortetermijnbezitters, een hogere MVRV-ratio, en een grote toename in transacties en handelsvolume.


The post Dit Is Waarom Volgens IntoTheBlock de Bitcoin Bullmarkt Nog Moet Beginnen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.