Dit is waarom stablecoins wijzen op een mogelijk naderende all-time high

Recente gegevens over de instroom van stablecoins wijzen er mogelijk op dat traders verwachten dat bitcoin binnenkort zijn vorige all-time high zal overstijgen. Deze verwachting wordt ondersteund door een aanzienlijke toename in de uitgifte van stablecoins zoals tether (usdt) en usd coin (usdc), die in maart respectievelijk met 5,825 miljard en 3,803 miljard zijn gestegen. Wat betekent deze stijging voor de koers van crypto?

Stablecoin uitgifte stijgt ondanks daling bij anderen

Terwijl usdt en usdc een stijging zagen, lieten andere stablecoins zoals binance usd, true usd (tusd) en paypal usd (pyusd) een daling zien. De toename van stablecoin transacties hangt nauw samen met belangrijke prijsbewegingen van bitcoin.

Volgens data analysebedrijf Glassnode was er een stijging van 192% in usdt instroom naar beurzen van $806,2 miljoen op 3 maart naar $2,466 miljard op 5 maart, wat samenviel met het moment waarop bitcoin zijn vorige hoogtepunt van $69,800 doorbrak.

Investeerders bereiden zich voor op een bitcoin stijging

Recente trends laten zien dat deze situatie zich voortzet. Het totale saldo van stablecoins op beurzen is gegroeid van $19,7 miljard op 7 april naar $20,34 miljard nu, wat erop wijst dat handelaren zich mogelijk klaarmaken voor een nieuwe prijsstijging van bitcoin. Tegelijkertijd is de totale marktkapitalisatie van stablecoins met 2,8% gestegen van $150,42 miljard begin april naar $154,7 miljard, volgens gegevens van DefiLlama, waarbij usdt meer dan 69,1% van deze marktwaarde vertegenwoordigt.

Experts voorspellen hoge prijzen voor bitcoin

Deze patronen van groei in stablecoin saldi en marktkapitalisatie op beurzen zijn historisch gezien betrouwbare indicatoren geweest voor marktsentiment en de positionering van handelaren voor mogelijke prijsbewegingen van bitcoin.

De optimistische vooruitzichten worden verder ondersteund door verschillende analisten. Een opmerkelijke voorspelling van een sociale media gebruiker genaamd The Moon suggereert dat de huidige parabolische trend van bitcoin het mogelijk maakt om $100,000 te bereiken tegen het einde van volgende week.

Hoewel ambitieus, stemt deze voorspelling overeen met de gevoelens van marktgegevens trackingbedrijf Santiment, wiens marketingdirecteur, Brian Quinlivan, een significante afwijking tussen bitcoin en de S&P 500 waarnam. Volgens Quinlivan heeft een dergelijke ontkoppeling historisch gezien de langste bull run aangekondigd, wat wijst op potentieel voor bitcoin om niveaus van $80,000, $90,000 en zelfs $100,000 te bereiken.


The post Dit is waarom stablecoins wijzen op een mogelijk naderende all-time high appeared first on Bitcoinmagazine.nl.