Dit is waarom de solana koers op het punt staat om te exploderen

De prijs van solana balanceert op het randje van een uitbraak uit een bullish patroon, wat zou kunnen leiden tot een herstelrally. Deze positieve ontwikkeling hangt echter af van een stabiele markt met lage volatiliteit en een positieve reactie van beleggers op de huidige waarde van SOL. Maar wat zijn de voorwaarden voor deze mogelijke koersstijging van solana?

Technische indicatoren wijzen op mogelijke koersstijging solana

Op dit moment wordt SOL verhandeld voor $ 144 en bevindt het zich in een dalende wig, een patroon dat vaak voorafgaat aan een positieve prijsomslag. Deze observatie wordt ondersteund door de Relative Strength Index (RSI) en de Moving Average Convergence Divergence (MACD).

De RSI, die de snelheid en verandering van prijsbewegingen meet, bevindt zich in een bullish zone boven de neutrale lijn van 50.0. De MACD, die de kracht en potentiële omkeringen van een prijstrend aangeeft, toont ook een bullish crossover, wat SOL kan helpen uit de wig te breken. 

Solana koers wordt momenteel ondergewaardeerd

Een ander belangrijk aspect is de onderwaardering van solana. Dit blijkt uit de Price to Sales (P/S) ratio, een indicator die de waarde van een asset bepaalt. Een lage P/S ratio geeft aan dat de munt ondergewaardeerd is, wat nu het geval is bij SOL. De recente pieken in de inkomsten van SOL in maart en een P/S ratio die veel lager ligt dan tijdens perioden van lage inkomsten in Q4 2023, suggereren dat er groeipotentieel is.

SOL koers verwachting: in afwachting van een uitbraak

De afgelopen drie weken zat de prijs van SOL vast binnen een dalende wig. Dit patroon, gekenmerkt door naar beneden lopende trendlijnen die naar elkaar toe bewegen, duidt op een potentiële omkering van een neerwaartse trend. Aangezien SOL vlak onder de bovenste trendlijn van de wig handelt, is de kans groot dat er binnenkort een uitbraak plaatsvindt. Dit zou solana in staat kunnen stellen om voor een lange periode boven de weerstand van $ 142 te closen en vervolgens $ 150 als nieuwe steun te vestigen.

Er zijn echter ook risico’s. Als SOL de weerstand niet doorbreekt en onder de $ 134 zakt, kan dit leiden tot een daling naar $ 120. Het verliezen van deze steun zou de bullish these ongeldig maken en de correctie kunnen verlengen tot $ 110.


The post Dit is waarom de solana koers op het punt staat om te exploderen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.