Dit is de reden achter de bitcoin crash onder $62.000

Op zaterdag kende de cryptomarkt, inclusief bitcoin, een grote daling. De waarde van bitcoin zakte even onder de $62.000, maar herstelde daarna naar ongeveer $63.000. Andere belangrijke cryptocurrencies zagen ook een forse afname; ether daalde met 7% tot net onder de $3.000, binance coin ging 9% omlaag en solana zelfs met 12%, volgens gegevens van CoinGecko. Maar wat zijn precies de redenen achter de daling van de markt?

Oorzaken van de crypto marktdaling

De directe aanleiding voor de daling is niet duidelijk. Arthur Hayes, de voormalige CEO van BitMEX, suggereerde echter in een recente blogpost dat een afname van de dollarliquiditeit, die verwacht werd net voor de Amerikaanse belastingdeadline op 15 april, hieraan kon bijdragen. Hij merkte op dat een vermindering van liquiditeit gewoonlijk leidt tot lagere marktprijzen.

Geopolitieke spanningen zorgen voor extra onzekerheid

De situatie werd nog gecompliceerder door geopolitieke spanningen, aangezien Iran drone- en raket aanvallen uitvoerde op Israël. Iran verklaarde dat deze actie een vergelding was voor een luchtaanval op hun consulaat in Damascus, Syrië, waarvan zij Israël beschuldigden. Deze gebeurtenissen beïnvloedden ook de marktsentimenten.

De situatie leek te stabiliseren nadat Iran via het X-platform (voorheen Twitter) van de Permanente Missie bij de Verenigde Naties verklaarde dat het incident was afgesloten, maar waarschuwde voor veel ernstigere acties als Israël opnieuw een fout zou maken.

Geopolitieke spanningen brengen financiële onzekerheid met zich mee, waardoor beleggers geneigd zijn om risicovolle investeringen zoals cryptocurrencies te vermijden. In tijden van crisis zoeken beleggers vaak naar stabielere investeringen zoals goud of staatsobligaties, waardoor de vraag naar en de prijs van crypto kunnen dalen. Dit zorgt ervoor dat sommigen hun geld uit crypto halen om hun kapitaal te beschermen.

De decentralized finance (DeFi) sector werd bijzonder hard getroffen door deze onrust op de markt. Dalende prijzen leidden tot gedwongen liquidaties en brachten aanzienlijke risico’s met zich mee voor sommige DeFi-protocollen.


The post Dit is de reden achter de bitcoin crash onder $62.000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.