Deze whale gaat all-in op Bitcoin – moet jij ook volgen?

Een gigantische investering in Bitcoin van een financieel zwaargewicht schudt de cryptomarkt wakker. Susquehanna International Group, een grote vermogensbeheerder, heeft in het eerste kwartaal van 2024 voor maar liefst 1,2 miljard dollar aan Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) gekocht.

Susquehanna kiest voor Bitcoin

Susquehanna’s keuze voor Bitcoin ETF’s valt op door de omvang en de diversiteit. Het bedrijf heeft maar liefst 17 miljoen aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in handen, ter waarde van ruim 1 miljard dollar. Dit laat duidelijk zien dat Susquehanna voor Grayscale kiest, vanwege de hoge liquiditeit.

Maar daar blijft het niet bij. Susquehanna bezit ook ruim 1 miljoen aandelen van Fidelity’s Bitcoin ETF (FBTC), met een waarde van ongeveer 84 miljoen dollar. Daarnaast heeft het bedrijf fors geïnvesteerd in de ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), goed voor circa 255 miljoen dollar.

Naast directe Bitcoin-blootstelling, heeft Susquehanna ook indirecte blootstelling, via aandelen in MicroStrategy, een bedrijf dat veel Bitcoin bezit. Wel heeft Susquehanna zijn MicroStrategy-positie recentelijk met bijna 15% verkleind, wat aangeeft dat het bedrijf zijn blootstelling aanpast aan de eigen strategie.

Enorme impact op de markt

“Ongelooflijk: Susquehanna International Group is de grootste Bitcoin ETF-whale tot nu toe! 1,2 miljard dollar in 10 ETF’s! De grootmachten zijn binnen”, aldus Julian Fahrer van Apollo op X. De opwinding is voelbaar: dit soort investeringen versterkt het vertrouwen in crypto bij beleggers.

Ondanks deze miljardeninjectie, blijft BTC nog een relatief klein deel van Susquehanna’s portefeuille (ongeveer 0,22%). Het bedrijf beheert namelijk honderden miljarden dollars, dus de stap in Bitcoin blijft voorzichtig. Toch krijgt Bitcoin hierdoor wel meer geloofwaardigheid als stabiele financiële investering.

Susquehanna spreidt zijn crypto-investeringen in Bitcoin ETF’s. Het bedrijf bezit aandelen in fondsen van BlackRock, ARK21Shares, Bitwise, Valkyrie, Invesco Galaxy, VanEck en WisdomTree. Deze brede aanpak laat zien dat Susquehanna diverse manieren zoekt om te profiteren van het potentieel van Bitcoin.

Wat betekent dit voor de toekomst?

Susquehanna’s investering kan de Bitcoinmarkt een flinke impuls geven. Bitcoin ETF’s zagen een explosieve start, maar recentelijk zakte de animo wat in.

Grote institutionele investeringen zoals deze kunnen het vertrouwen in Bitcoin herstellen en daarmee de koers ondersteunen.


The post Deze whale gaat all-in op Bitcoin – moet jij ook volgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.