Deze hedgefondsmanager voorspelt een bitcoin prijs van $150.000, halving wakkert koers aan

Hedgefondsmanager Mark Yusko gelooft dat het een beslissend jaar is voor de bitcoin prijs. In een interview op de Amerikaanse nieuwszender CNBC is de CEO van Morgan Creek Capital Management optimistisch over de prijs van de cryptomunt, “de dominante munt van de markt” en een “betere vorm van goud”.

Op naar een prijs van $150.000 per bitcoin

“Na de halvering krijg je veel interesse in bitcoin, veel mensen hebben last van FOMO (Fear Of Missing Out) erin, en we gaan normaal gesproken naar ongeveer twee keer de reële waarde in een cyclus,” zegt Yusko. Yusko schat de reële waarde in deze cyclus op ongeveer $75.000, gestimuleerd door de halvering. Maar deze waarde is gedrukt door een potentiële waarde van $100.000 door transactiekosten van Ordinals en inscripties. “Deze keer denk ik waarschijnlijk twee keer $75.000, omdat er minder hefboomwerking is, dus dat brengt ons op $150.000 aan het einde van dit jaar.”

Yusko ziet de prijsstijging ongeveer negen maanden na de halvering gebeuren, die momenteel gepland staat rond 20 april. “Zodra dat gebeurt, dan begin je een toename in vraag te zien, maar de dagelijkse aanwas van nieuwe BTC gaat van 900 per dag naar 450,” zegt hij. “Het begint meer parabolisch te worden tegen het einde van het jaar, en historisch gezien ongeveer negen maanden na de halvering…zien we de piek in prijs voordat de volgende bearmarkt begint.”

Volgens Yusko heeft zijn fonds slechts ongeveer 20% investeert in liquide cryptovaluta, en dat gerelateerde aandelen en bedrijven op dit moment behoorlijk overgewaardeerd zijn in vergelijking met de onderliggende activa. “Ze zijn op waarderingsniveaus moeilijk aan de man te brengen, zegt hij over onder meer bitcoinminingbedrijven en chipfabrikanten zoals AMD en Nvidia. “We houden van dingen als Ethereum, Solana, we houden ook van Avalanche…Bitcoin is de koning.”


The post Deze hedgefondsmanager voorspelt een bitcoin prijs van $150.000, halving wakkert koers aan appeared first on Bitcoinmagazine.nl.