Deze cryptomunt is 693% gestegen, hoe kan dat?

Messari’s rapport over Cardano (ADA) onthult opmerkelijke prestaties in Q4 2023, met een significante stijging in totaal vergrendelde activa en de waarde van stablecoins. ADA’s prijs is aanzienlijk gestegen, ondanks SEC-claims.

De gemiddelde transactiekosten stegen, terwijl het aantal dagelijkse transacties en actieve adressen toenam, wat wijst op een groeiend aantal “power users”. Dit duidt op een sterke groei en diversificatie binnen het Cardano-ecosysteem.

Groei Cardano ecosysteem

Cryptocurrency-analysebedrijf Messari heeft een gedetailleerd rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat Cardano (ADA) indrukwekkende prestaties heeft geleverd in het vierde kwartaal van 2023. Volgens het rapport is Cardano aanzienlijk gestegen, met een stijging van 166% kwartaal-op-kwartaal (QoQ) en 693% jaar-op-jaar (YoY). Door deze groei steeg Cardano’s TVL-ranglijst van de 34e begin 2023 naar de 11e aan het einde van het jaar.
Het rapport vermeldt ook dat de waarde van stablecoins op Cardano met 37% is toegenomen vergeleken met het voorgaande kwartaal en 673% vergeleken met het voorgaande jaar. Hoewel iUSD de marktleider onder de stablecoins op Cardano blijft, naderen alternatieve oplossingen zoals USDM de lancering van het mainnet, wat volgens het rapport wijst op een diversifiërend stablecoin-ecosysteem binnen Cardano.

Prijsstijging

De prijs van ADA, de eigen cryptocurrency van Cardano, steeg met 127,2% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, waarmee de stijging van 53,8% op de totale cryptomarkt aanzienlijk werd overtroffen. Deze stijging in het vierde kwartaal bracht de jaarlijkse wijziging van ADA op 145,2%.
In november beweerde de SEC opnieuw dat ADA een security (effect) was, samen met andere activa zoals SOL, ATOM en NEAR, in een zaak waarbij de cryptobeurs Kraken betrokken was. In tegenstelling tot de SEC-aangiften begin 2023 veroorzaakte dit geval echter geen significante prijsschommelingen in ADA. De gemiddelde transactiekosten (in Amerikaanse dollars) stegen met 50,4% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, van $0,10 naar $0,15.
Interessant is dat de gemiddelde transactiekosten in ADA onveranderd bleven ten opzichte van het voorgaande kwartaal, wat aangeeft dat de prijsbeweging van ADA vrijwel geheel verantwoordelijk was voor de stijging van de Amerikaanse dollar. Volgens het rapport steeg het gemiddelde dagelijkse transactieaantal van Cardano met 10,9% vergeleken met het voorgaande kwartaal, waarmee de stijging van 1,6% in het aantal dagelijks actieve adressen werd overtroffen.
De verhouding tussen transacties en actieve adressen is het afgelopen jaar gestaag toegenomen, wat wijst op een toename van het aantal ‘hoofdgebruikers’. De transactie/actief adres-ratio in het vierde kwartaal bedroeg 1,60, een stijging met 9,2% vergeleken met het voorgaande kwartaal en met 45,0% vergeleken met het voorgaande jaar.


The post Deze cryptomunt is 693% gestegen, hoe kan dat? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.