Deze 2 cryptobeurzen profiteren van schikking bij Binance

Coinbase en Bybit profiteren van de onrust bij concurrent Binance en hebben aanzienlijke marktaandelen gewonnen. Dit komt na de recente schikking van Binance met de Amerikaanse autoriteiten. Volgens gegevens van Kaiko leed Binance, ondanks het verlies van marktaandeel, geen significante daling in liquiditeit.

Binance, ‘s werelds grootste cryptobeurs, bereikte vorige week een schikking van $4 miljard met de Amerikaanse autoriteiten, waaronder het Ministerie van Justitie, het Ministerie van Financiën en de Commodity Futures Trading Commission. Deze schikking, een van de grootste in de Amerikaanse geschiedenis, volgde op beschuldigingen van witwassen en schending van sancties. Als gevolg hiervan trad voormalig CEO Changpeng Zhao af.

De aandelen van Coinbase profiteerden aanzienlijk van deze ontwikkeling. De aandelenkoers steeg in november al sterk en schoot verder omhoog na de schikking van Binance. COIN, het aandeel van Coinbase, steeg meer dan 75% in november en staat nu op $130,36, een stijging van meer dan 250% sinds het begin van het jaar.

Bybit viel ook op als een directe winnaar in marktaandeel na de schikking, met een groei van meer dan 20% in 16 van de 24 uur volgend op de deal. Deze verschuiving in marktaandeel toont de impact van Binance’s verlies op zijn concurrenten.

Interessant is dat Coinbase het meeste marktaandeel buiten de Amerikaanse handelsuren won, terwijl OKX meer won bij de start van de handelsdag in West-Europa. Andere Amerikaanse exchanges presteerden over het algemeen minder goed.

Hoewel de directe impact van Binance’s schikking positief was voor Coinbase en Bybit, zag Riyad Carey van Kaiko geen alarmerende tekenen voor Binance. Hij speculeert dat verbeterde naleving van regelgeving en AML/KYC-maatregelen het vertrouwen in de exchange kunnen versterken.

 

 


The post Deze 2 cryptobeurzen profiteren van schikking bij Binance appeared first on Bitcoinmagazine.nl.