Deutsche Börse en Crypto Finance Bereiden zich Voor op Lancering Cryptobeurs

Deutsche Börse, het moederbedrijf van Crypto Finance, maakt zich op voor de introductie van een institutionele cryptobeurs. Crypto Finance, een dochteronderneming van Deutsche Börse die in 2021 is overgenomen, speelt naar verwachting een sleutelrol in deze ontwikkeling.

Het Duitse filiaal van Crypto Finance heeft onlangs vier licenties ontvangen van de Duitse Federale Financiële Toezichtautoriteit (BaFin), een stap die de weg vrijmaakt voor de lancering van een digitale beurs. Dat is te lezen in een aankondiging.

Deutsche Börse, eigenaar van de Frankfurt Exchange en de Deutsche Börse Xetra digitale beurs, breidt met deze stap zijn invloed in de financiële technologiemarkt uit. De licentieverlening door BaFin aan Crypto Finance volgt op eerdere goedkeuringen en afwijzingen voor prominente spelers in de cryptosector, zoals Binance en Deutsche Bank, en benadrukt de strategische en gereguleerde benadering van Duitsland ten opzichte van de crypto-industrie.

Als aanbieder van institutionele digitale activa-investeringsproducten, bewaring en handel, was Crypto Finance al gereguleerd door de Zwitserse Financiële Marktautoriteit (FINMA). Met de Duitse licenties kan het bedrijf nu gereguleerde digitale activahandel, afwikkeling en bewaardiensten voor instellingen in Duitsland aanbieden.

Deze uitbreiding komt op een moment dat Deutsche Börse plannen onthult om DBDX te lanceren, een cryptocurrency exchange specifiek gericht op institutionele gebruikers, verwacht dit jaar van start te gaan.

De Crypto Finance Group, met hoofdkantoor in Zwitserland, biedt al producten aan op de Zwitserse SIX-beurs, waar het het eerste Zwitserse crypto-activafonds lanceerde. De goedkeuring door BaFin positioneert Crypto Finance niet alleen binnen het regelgevend kader van de Markten in Crypto-Assets (MiCA), dat vanaf 2024 gefaseerd wordt ingevoerd, maar bevestigt ook de toewijding van het bedrijf aan transparantie en veiligheid.


The post Deutsche Börse en Crypto Finance Bereiden zich Voor op Lancering Cryptobeurs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.