Derde Spot Bitcoin ETF Doorbreekt de Magische Grens van 1 Miljard Dollar

De ARK 21Shares Spot Bitcoin ETF, een gezamenlijk project van ARK Invest en 21Shares, heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door meer dan 1 miljard dollar aan beheerd vermogen te verzamelen. Deze prestatie plaatst ARKB als de derde spot bitcoin ETF in de Verenigde Staten die de drempel van 1 miljard dollar overschrijdt, wat erg bullish is voor bitcoin.

ARK 21Shares Spot Bitcoin ETF meer dan miljard dollar

Op 9 februari kondigde 21Shares via X aan dat hun samenwerking met ARK Invest deze opmerkelijke prestatie had behaald. In de aankondiging werd gedetailleerd dat de ETF ongeveer 21.455 bitcoins bezat, gewaardeerd op een geschatte 1.021.886.846 dollar.

De ARK 21Shares spot bitcoin ETF rapporteerde ook een gemiddeld handelsvolume over 5 dagen van 81.777.474 dollar.

Bitcoin ETF’s zijn goed op weg

Deze mijlpaal voor ARKB komt tijdens een bredere positieve trend in de markt voor bitcoin ETF’s. Zo bereikte BlackRock’s IBIT, een andere spot bitcoin ETF, 1 miljard dollar aan beheerd vermogen slechts vier dagen na de start van de handel, en werd daarmee de eerste in zijn soort die deze mijlpaal bereikte na goedkeuring door de SEC.

De hoge instroom in IBIT wordt toegeschreven aan BlackRock’s lagere beheerkosten van 0,25%, vergeleken met Grayscale GBTC’s beheervergoeding van 1,5%, en zijn gevestigde reputatie voordat het de bitcoin ETF’s betrad.

De groei van bitcoin ETF’s

Het bitcoin ETF ecosysteem als geheel heeft aanzienlijke groei ervaren, met een totale netto-instroom van 541,5 miljoen dollar op 9 februari. Deze instroom wordt deels gedreven door FOMO – de angst om iets te missen – aangezien de prijs van bitcoin binnen 24 uur met bijna 7% steeg, waarmee het kort de 48.000 dollar overschreed.

Deze groei in de markt voor bitcoin ETF’s laat een bredere acceptatie en vertrouwen in cryptocurrencies zien, aangezien zowel institutionele als particuliere investeerders vertrouwen hebben in blootstelling aan digitale activa via gereguleerde financiële producten zoals bitcoin ETF’s. Dit is natuurlijk erg bullish voor bitcoin en crypto in het algemeen.


The post Derde Spot Bitcoin ETF Doorbreekt de Magische Grens van 1 Miljard Dollar appeared first on Bitcoinmagazine.nl.