DePIN project Dabba lanceert wereldwijde campagne voor de verkoop van Wi-Fi Hotspots

In een belangrijke stap om de toegankelijkheid van het internet te verbeteren, heeft Dabba, een gedecentraliseerd fysiek infrastructuurnetwerk (DePIN), de wereldwijde lancering van Wi-Fi-hotspots aangekondigd. Dit volgt op een succesvol testnetwerk dat meer dan 1.500 hotspots verspreidde in landelijke en semi-stedelijke gebieden in India.

In lijn met visie voor toegankelijk internet

De nieuwste uitrol is in lijn met Dabba’s visie om wereldwijd betaalbare internetdiensten te leveren aan regio’s met weinig toegang. Gebruikers kunnen de hotspots kopen vanaf 23 mei 2024, vooruitlopend op een token generation event (TGE) gepland voor juli op de Solana blockchain. Deze TGE zal een marktplaats tussen dataconsumenten en -providers ondersteunen en het onderhoud van een robuuste internetinfrastructuur stimuleren.

Invloed van het DePIN-model op gegevenscongestie

De innovatieve aanpak van Dabba maakt gebruik van het DePIN-model om datacongestie in regio’s met een grote vraag te verminderen. De hotspots kunnen na aankoop worden ingezet door netwerkpartners in heel India, waardoor de gedecentraliseerde internetconnectiviteit wordt uitgebreid. Dit initiatief volgt op Dabba’s eerste campagne, waarbij alle 1000 Dabba Lite hotspots binnen enkele dagen werden verkocht.

Sterke prestaties en uitbreidingsplannen

Sinds de oprichting heeft Dabba meer dan 15.000 unieke apparaten aangesloten en de overdracht van meer dan 390 TB aan gegevens mogelijk gemaakt, wat meer dan $4.500 aan inkomsten heeft gegenereerd. Dit weerspiegelt de sterke vraag naar betaalbare internetdiensten in India, waar slechts 44% van de bevolking toegang heeft tot internet, ondanks het feit dat het land het op één na grootste aantal internetgebruikers ter wereld heeft.

Voortbouwen op eerdere ervaringen in India

De focus van het bedrijf op India komt voort uit de aanzienlijke ervaring die het heeft opgedaan in de regio, waaronder rollen in het aansturen van de openbare Wi-Fi-uitrol van Google en samenwerking met de Indiase regering om te zorgen voor wettelijke steun voor de DePIN-uitrol. Deze ervaring voegt geloofwaardigheid en inzicht toe aan de initiatieven van Dabba.

Empowerment van lokale kabelexploitanten

Als onderdeel van de uitbreiding is Dabba van plan om meer dan 150.000 Local Cable Operators (LCO’s) die optreden als micro-ISP’s in heel India te versterken. Het doel is om een hogesnelheidsnetwerk op te zetten dat landelijke en semi-stedelijke gebieden met elkaar verbindt, de digitale kloof aanpakt en een schaalbare oplossing biedt voor internettoegang.

Stimulansen voor vroege gebruikers

Met het verbeterde Genesis-beloningsprogramma voor early adopters stimuleert Dabba deelname vóór het TGE-evenement en bevordert zo een gemeenschapsgestuurde aanpak om internettoegang uit te breiden. Dit initiatief onderstreept Dabba’s toewijding aan het oplossen van echte connectiviteitsproblemen door middel van innovatieve gedecentraliseerde oplossingen.


The post DePIN project Dabba lanceert wereldwijde campagne voor de verkoop van Wi-Fi Hotspots appeared first on Bitcoinmagazine.nl.