Degen Chain hervat operaties na twee-daagse uitval

Degen Chain is weer online na een tweedaagse storing. Het netwerk was onbruikbaar sinds het effectief werd afgesloten om 20:15 UTC op 12 mei. Gedurende meer dan 50 uur lukte het niet om transacties te valideren of nieuwe blokken te produceren.

Oorzaak van de storing

Het protocol vertrouwt op Conduit voor het technische kader en de operationele ondersteuning, met name voor het beheer van transacties en de beschikbaarheid van gegevens. Rollups verwerken transacties off-chain, bundelen ze en dienen ze in bij Ethereum, waardoor de snelheid toeneemt en de kosten afnemen. Door Conduit te gebruiken, kan Degen Chain functioneren als een laag-3 blockchain, waardoor het grote transactievolumes aankan.

Inspanningen om het probleem op te lossen

Op 14 mei kondigde Degen Chain aan dat het samenwerkte met Conduit om de downtime op te lossen, die Conduit toeschreef aan een “custom config change” die de blokproductie voor Degen Chain stillegde. Conduit legde uit dat een paar adressen die het netwerk overspoelden met tientallen miljoenen mislukte transacties het replayproces blokkeerden.

Operaties hervatten

Het team van Degen Chain en Conduit slaagden erin om het netwerk weer online te brengen na het hersynchroniseren van de nodes van het genesis block. Transacties van de problematische adressen worden vertraagd opnieuw gespeeld om verdere verstoringen te voorkomen. De blokverkenner van het netwerk laat zien dat de transactie-indexering aan de gang is, met een huidige snelheid van 95%.

Invloed op DEGEN Token

De uitval had een aanzienlijke impact op de waarde van DEGEN, de oorspronkelijke token van Degen Chain, die volgens CoinGecko sinds 12 mei met 22% is gedaald. Ondanks de uitval heeft Degen Chain snel $100 miljoen aan handelsvolume bereikt sinds de lancering eerder dit jaar en heeft het een market cap van iets minder dan $200 miljoen.

Gemeenschap en toekomstperspectieven

Degen Chain heeft veel aandacht getrokken, vooral tijdens de huidige rage van de meme munt. De keten staat bovenaan de lijst van Ethereum Layer 3-netwerken qua verwerkingscapaciteit en verwerkt tot 43,4 transacties per seconde tijdens piekactiviteiten. Nu de activiteiten zijn hervat, wil Degen Chain zijn groei voortzetten en het vertrouwen van de gebruikers herwinnen.

Wat is Degen Chain?

Degen Chain is een Layer 3 blockchain die transacties verwerkt op het Layer 2 netwerk van Ethereum, Base. Het is gemaakt om maatwerk mogelijk te maken voor de leden van de gemeenschap, met een focus op meme coins en gedecentraliseerde applicaties. De keten, gelanceerd door Jacek Trociński, fungeert als een applicatielaag die hoge transactievolumes mogelijk maakt en Base gebruikt voor vereffening.

Is 2024 het jaar van meme tokens?

Terwijl Degen Chain zich herstelt van zijn uitval, blijft de bredere markt voor meme munten bloeien. Meme munten zijn niet alleen op Base, maar ook op de Solana booming, waardoor ze aanzienlijke handelsvolumes genereren en nieuwe investeerders aantrekken. Met het huidige marktmomentum zouden meme tokens de leiding kunnen nemen in deze bull run.

Hot presale die al meer dan $ 1.000.000,- heeft opgehaald

Sealana – op South Park gebaseerde meme coin

  • Presale heeft al meer dan $ 1.000.000,- opgehaald
  • Het project is gebouwd op de Solana blockchain
  • Gebaseerd op populaire South Park meme

Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering.


The post Degen Chain hervat operaties na twee-daagse uitval appeared first on Bitcoinmagazine.nl.