DeFi Technologies adopteert Bitcoin

DeFi Technologies heeft besloten om Bitcoin (BTC) als hun primaire schatkistreserve te gebruiken. Wat betekent dit voor jou als crypto-enthousiasteling en potentiële investeerder? Lees verder om erachter te komen waarom deze stap zo belangrijk is.

Wat is het nieuws?

DeFi Technologies, een in Canada gevestigd bedrijf dat beursverhandelde producten (ETP’s) uitgeeft en een durfkapitaalonderneming is, heeft aangekondigd dat het 110 Bitcoins (BTC) zal kopen.

Dit zal worden gebruikt om een schuld van $ 5 miljoen van hun dochteronderneming Valour af te lossen. Valour beheert momenteel $ 607 miljoen aan activa, zoals onthuld op 31 mei 2024.

Invloed op de aandelenkoersen

Investeerders waren enthousiast over de Bitcoin-strategie van DeFi Technologies. De aandelenkoersen van het bedrijf stegen zowel op de Canadese beurs als op de Amerikaanse over-the-counter (OTC) markten.

Op het moment van schrijven handelen de aandelen van DeFi Technologies op $ 1,57 op de Amerikaanse OTC-markten, wat aanzienlijk hoger is dan de vorige handelsrange van $ 1,16 tot $ 1,40.

https://twitter.com/CryptoSlate/status/1800205862105166061

Betekenis van de Bitcoin Schatkiststrategie

De beslissing van DeFi Technologies om Bitcoin als schatkistreserve aan te houden, is een duidelijk teken van institutionele acceptatie van cryptocurrencies. Dit is vergelijkbaar met wat andere beursgenoteerde bedrijven, zoals Semler Scientific, hebben gedaan.

Semler Scientific kondigde aan dat het Bitcoin als reservevaluta zou gebruiken en kocht 581 BTC ter waarde van $ 41 miljoen.

Ook overheidsinstellingen tonen interesse in Bitcoin als investeringsinstrument. Zo heeft het State of Wisconsin Investment Board (SWIB), de pensioenfondsbeheerder van Wisconsin, onlangs onthuld dat het $ 164 miljoen heeft geïnvesteerd in Bitcoin ETF’s.

In Japan is het Government Pension Investment Fund, het grootste pensioenfonds ter wereld, begonnen met een vijfjarig onderzoeksprogramma om de mogelijkheid te beoordelen om zowel digitale valuta’s zoals Bitcoin als fysiek goud in hun investeringsmix op te nemen.

https://twitter.com/BTC_Archive/status/1800181360734433301

Wat betekent dit voor Nederlandse investeerders?

De toegenomen institutionele interesse in Bitcoin wijst op een groeiende acceptatie van cryptocurrencies in de mainstream financiële wereld. Dit kan een uitstekend moment zijn om je in de wereld van crypto te verdiepen en te profiteren van deze trend.

Of je nu een doorgewinterde investeerder bent of een nieuwkomer, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bitcoin ETF’s winnen aan populariteit, en recente gegevens van HODL15 Capital tonen aan dat Bitcoin ETF’s in de eerste week van juni al twee maanden aan BTC hebben gemijnd.

De stap van DeFi Technologies om Bitcoin als schatkistreserve aan te houden, markeert een belangrijke mijlpaal in de acceptatie van cryptocurrencies door instellingen. Deze ontwikkeling benadrukt de groeiende populariteit van Bitcoin als waardeopslag. Voor investeerders biedt dit een unieke kans om te profiteren van de groeiende acceptatie en waarde van Bitcoin.

Mis deze kans niet om deel te nemen aan de opkomende cryptomarkt en je portfolio te diversifiëren met digitale activa.

 


The post DeFi Technologies adopteert Bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.