DeFi-ecosysteem Bitcoin bloeit op, ondanks grote koersdalingen

De bitcoin koers staat zwaar onder druk en is inmiddels onder de 60.000 dollar gekomen. Daar lijkt niet iedereen van te schrikken, want het ecosysteem voor decentrale financiële applicaties (DeFi) bloeit momenteel behoorlijk op voor Bitcoin.

Sinds de creatie van Ordinals en Runes lijkt Bitcoin te veranderen voor sommige mensen.

SolvBTC haalt $700 miljoen op

Een mooi voorbeeld van een DeFi-project op Bitcoin dat momenteel goed presteert is SolvBTC. In totaal wist dit project nu al voor 700 miljoen dollar aan waarde te verzamelen in zijn protocol.

In totaal zouden gebruikers al 10.000 bitcoin staken via het platform en wist het 92.000 participanten aan te trekken, nadat het eerder deze maand lanceerde. “De liquiditeitsrevolutie van bitcoin is een noodzakelijke voorwaarde voor de daadwerkelijke explosie van BTCFi”, zo sprak SolvBTC oprichter Ryan Chow.

SolvBTC maakt het mogelijk om bitcoin in te zetten als onderpand, waardoor mensen rendement kunnen pakken op hun bitcoin. Hierbij gebruikt het blockchains als Ethereum, Arbitrum, Merlin en BNB Chain.

Het protocol schat dat het mechanisme een jaarlijks rendement van 5 tot 10 procent kan genereren op de stortingen van gebruikers. Dat klinkt als een gevaarlijk hoog rendement. In het verleden is het vaker misgegaan met dit soort projecten, maar het zou fantastisch zijn als het ditmaal wel slaagt.

Dat neemt niet weg dat de kans op voorhand klein lijkt. Wees dus heel voorzichtig en stop je bitcoin niet zomaar in dergelijke protocollen.

Chinese miners investeren in BEVM

Ondertussen is Bitcoin Layer-2 oplossing BEVM erin geslaagd om een behoorlijke investering op te halen bij het Chinese Bitmain, een bedrijf die mining-hardward produceert.

Op dit moment is het platform van BEVM ongeveer 200 miljoen dollar waard. Sinds de lancering van zijn mainnet op 28 maart is het BEVM gelukt om meer dan 700.000 gebruikersadressen te creëren en host het nu meer dan 30 projecten binnen zijn ecosysteem.

BEVM is opgericht op basis van Taproot-consensus en gebruikt bitcoin als transactiekosten (gas fees) om zijn cross-chain en liquiditeitsplatforms van energie te voorzien.

Langzaam maar zeker beginnen er dus DeFi-oplossingen te ontstaan voor bitcoin. Is dit iets waar jij interesse in hebt of moet het voor jou gewoon bij geld blijven?


The post DeFi-ecosysteem Bitcoin bloeit op, ondanks grote koersdalingen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.