De strijd van XRP op de cryptomarkt ondanks juridische duidelijkheid

XRP, de cryptovaluta verbonden aan Ripple, ervaart een aanhoudende daling tegenover Bitcoin, ondanks een gedeeltelijke juridische overwinning tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Al negen maanden op rij kleurt de performance van XRP rood in vergelijking met Bitcoin.

De Strijd van XRP op de Cryptomarkt – coinmarketcap

De token is nu 72% gedaald vergeleken met Bitcoin sinds juli vorig jaar, toen Ripple een gedeeltelijk juridisch succes boekte. Dit succes volgde op een beslissing van de Amerikaanse districtsrechter Analisa Torres, die oordeelde dat secundaire verkopen van de controversiële token niet beschouwd worden als een effectenaanbod. Hoewel deze uitspraak aanvankelijk een prijsstijging voor XRP teweegbracht, was de rally van korte duur.

In oktober prees Stuart Alderoty, de topjurist van Ripple, de unieke status van XRP in de VS, aangezien het naast Bitcoin de enige cryptovaluta is met duidelijke regelgeving. Desondanks is Ripple nog niet vrijgesproken. Vorig jaar oordeelde rechter Torres ook dat Ripple de regels voor effectenaanbiedingen had overtreden bij haar institutionele XRP-verkopen.

De SEC eist dat Ripple een boete van 2 miljard dollar betaalt, hoewel Ripple heeft voorgesteld dit bedrag te verlagen naar slechts 10 miljoen dollar, met het argument dat het bedrijf niet roekeloos heeft gehandeld tegenover de effectenwetgeving, aangezien het actief in gesprek was met Amerikaanse regelgevers.

Het blijft onduidelijk hoe toekomstige ontwikkelingen in de Ripple-zaak de prijs van XRP zullen beïnvloeden. Tot nu toe heeft de nieuwe regelgevende duidelijkheid niet geleid tot significante prijsstijgingen.

 


The post De strijd van XRP op de cryptomarkt ondanks juridische duidelijkheid appeared first on Bitcoinmagazine.nl.