De Redenen Achter de Recordinstroom van Ethereum naar Gecentraliseerde Beurzen

Hoewel ethereum een lange tijd een van de best presterende crypto munten was, gaat het de laatste twee weken aanzienlijker minder met de prijs. Dit komt volgens gegevens van de blockchain tracker IntoTheBlock door een toename van angst, onzekerheid en twijfel (FUD) rondom de mogelijke status als effect van ethereum. Maar wat zijn hier precies de redenen voor?

Stijging van eth naar beurzen

Een opvallend gevolg hiervan is de recordinstroom van eth naar gecentraliseerde beurzen. In de afgelopen week brachten holders maar liefst 720 miljoen dollar aan eth naar deze beurzen. Dit is de grootste wekelijkse instroom sinds september 2022. Tegelijkertijd is de totale hoeveelheid eth die langer dan een jaar in wallets wordt vastgehouden, blijven stijgen, ondanks het negatieve nieuws.

Verder is er een daling in de transactiekosten van eth. Na het afnemen van de hype rondom meme coins, zijn de totale transactiekosten voor eth met 41% gedaald. Bovendien zagen we dat vooral solana wist te profiteren van de meme coin hype.

Volgens gegevens van IntoTheBlock is eth achtergebleven bij Bitcoin in de recente marktrally, waarbij de ETH/BTC-ratio net boven de 0,05 zweeft, dicht bij het laagste punt sinds juni 2022. Terwijl bitcoin zijn hoogtepunt van 2021 heeft overtroffen, is de stijging van ethereum 32% onder zijn hoogste punt ooit gebleven.

Juridische onzekerheden rondom Ethereum Foundation

Bovendien zijn er geruchten over de juridische status van eth en berichten dat de Ethereum Foundation wordt onderzocht door wetshandhavers. Deze geruchten, samen met de aanhoudende zorgen over de veiligheidsstatus van ethereum, hebben de recente toestroom van eth naar beurzen aangewakkerd.

Als ethereum in de VS als een effect zou worden geclassificeerd, zou dit de vooruitzichten voor de goedkeuring van een ethereum ETF in gevaar kunnen brengen. Dit is een zorg die is geuit door Amerikaanse congresleden en de topjurist van Coinbase, die de SEC hebben bekritiseerd voor het niet beschermen van ethereum tegen regelgevend toezicht.


The post De Redenen Achter de Recordinstroom van Ethereum naar Gecentraliseerde Beurzen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.