De reden waarom Sam Bankman-Fried mogelijk eerder vrijkomt uit de gevangenis

Sam Bankman-Fried, de oprichter van FTX, is veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor meerdere beschuldigingen, waaronder fraude, financiële fraude, verduistering, samenzwering en witwassen. Deze veroordelingen werden eind maart bekrachtigd, zoals toegelicht door crypto advocaat Carlo D’Angelo tijdens een interview met journalist Tiffany Fong. Ondanks de zware straf is er een kleine mogelijkheid dat Bankman-Fried eerder uit de gevangenis komt dan verwacht.

Waarom Sam Bankman-Fried een gevangenisstraf van 25 jaar kreeg

Sam Bankman-Fried, oprichter van de cryptocurrency beurs FTX, zit vast vanwege beschuldigingen van financiële misdrijven, waaronder fraude, financiële fraude, verduistering, samenzwering en witwassen. Onderzoek wees uit dat Bankman-Fried fondsen van klanten had gebruikt voor persoonlijke uitgaven en riskante beleggingen via zijn andere bedrijf, Alameda Research. Dit leidde tot zijn arrestatie en uiteindelijke veroordeling tot 25 jaar gevangenis.

Geen vervroegde vrijlating op basis van goed gedrag voor Sam Bankman-Fried

Volgens D’Angelo komt de veroordeelde ondernemer niet in aanmerking voor vervroegde vrijlating op basis van goed gedrag, maar het Amerikaanse Federal Bureau of Prisons kan hem wel een status van goed gedrag toekennen. Dit zou kunnen leiden tot een eerdere vrijlating als hij disciplinaire acties vermijdt en consequent goed gedrag vertoont tijdens zijn gevangenschap.

https://twitter.com/TiffanyFong_/status/1786231333595066441

Echter, D’Angelo merkte op dat gevangenen in de positie van Bankman-Fried typisch ongeveer 85% van hun straf uitzitten. Op basis hiervan wordt verwacht dat hij waarschijnlijk minstens 21 jaar in de gevangenis zal doorbrengen.

De tijd in voorarrest telt mee voor SBF

Elke tijd die Bankman-Fried al in voorarrest heeft doorgebracht, zal worden beschouwd als uitgezeten straftijd, wat zijn tijd in de gevangenis enigszins kan verkorten. De specifieke faciliteit waar hij zijn straf zal uitzitten, wordt bepaald door de autoriteiten, waarbij rekening wordt gehouden met factoren zoals de aard van zijn misdaden en zijn psychologische staat.

D’Angelo wees ook alle speculatie over een mogelijk pardon van president Joe Biden af, wat aangeeft dat zo’n mogelijkheid zeer onwaarschijnlijk is. Sam Bankman-Fried heeft wel verzocht om in een gevangenis in Brooklyn te blijven tot zijn beroep is verwerkt.


The post De reden waarom Sam Bankman-Fried mogelijk eerder vrijkomt uit de gevangenis appeared first on Bitcoinmagazine.nl.