De Gouden Gok: Hoe MicroStrategy’s Bitcoin Strategie Miljarden Oplevert

Misschien is Michael Saylor wel een van de meest bullishe personen als het gaat om Bitcoin. De oprichter en het brein achter MicroStrategy koopt met zijn bedrijf bijna elke Bitcoin dip, en dit betaalt zich maar al te goed uit! Hoewel veel mensen het risicovol vinden dat Saylor met het geld van zijn bedrijf investeert in Bitcoin, lijkt hij het toch bij het juiste eind te hebben. Michael Saylor liet onlangs met een overzichtelijke grafiek zien hoe goed hun aandelen het doen in vergelijking met andere grote investeringen sinds dat hij in Bitcoin investeert.

Een goede ‘gok’ van MicroStrategy

Sinds 10 augustus 2020, de dag waarop MicroStrategy besloot vol in te zetten op Bitcoin, zijn hun aandelen (MSTR) met maar liefst 385% gestegen. Dat is zelfs meer dan de toch al indrukwekkende stijging van 274% van Bitcoin zelf! Deze groei is vooral opmerkelijk in vergelijking met traditionele financiële activa. De S&P 500 registreerde bijvoorbeeld een groei van 37%, terwijl de aandelen van Nasdaq met 31% groeiden. Daarentegen hebben Goud, Zilver en Obligaties over dezelfde periode een daling in waarde ervaren.

MicroStrategy als grootste niet-crypto houder van BTC

De benadering van MicroStrategy ten aanzien van Bitcoin is uniek en agressief geweest. Het bedrijf is nu de grootste niet-crypto houder van BTC, met een portefeuille van ongeveer 174.530 BTC na zijn laatste aankoop. De beslissing om een op Bitcoin gerichte strategie te adopteren, kwam voort uit de COVID-19 pandemie, een tumultueuze periode voor de zakenwereld. Sindsdien heeft het bedrijf consequent Bitcoin gekocht en opvallend genoeg heeft het geen enkel deel van zijn aanzienlijke bezittingen verkocht.

Deze strategie heeft de aandacht getrokken uit verschillende hoeken van de financiële wereld. Onlangs benadrukte Adam Back, de CEO van Blockstream, de toenemende Bitcoin per aandeel verhouding van MicroStrategy. Deze observatie volgde op inzichten van Ecoinometrics over de prijsprestaties van MSTR. Back suggereerde dat beleggers overwegen om MSTR te kopen met BTC, wat de potentiële waarde van MicroStrategy’s aanpak benadrukt.


The post De Gouden Gok: Hoe MicroStrategy’s Bitcoin Strategie Miljarden Oplevert appeared first on Bitcoinmagazine.nl.