De Bitcoin koers voorspelling van Peter Brandt: BTC naar $48.000?

De bekende trader Peter Brandt heeft recent op X zijn inzichten gedeeld over de mogelijke bewegingen van de Bitcoin koers. Hij voorspelt een moeilijke periode gevolgd door een grote stijging. Maar wat is de Bitcoin koers verwachting van Peter Brandt precies?

Bitcoin koers verwachting van Peter Brandt

Brandt’s analyse op X laat zien dat als de Bitcoin koers onder de $65.000 komt, de prijs verder kan dalen naar ongeveer $60.000, en mogelijk zelfs naar $48.000. Op dit moment heeft Bitcoin moeite om boven de $65.000 te blijven en is de prijs de afgelopen week gedaald naar $66.000.

Ondanks deze sombere korte termijn verwachting, ziet Brandt ook een kans op herstel. Hij beschrijft een mogelijk herstel als de “pump” fase na de “dump” fase.

Hij zei dat soms de meest voor de hand liggende interpretaties van een grafiek uitkomen, maar dat grafieken meestal veranderen. Hij zei dat als de prijs door de $65.000 zakt, de markt naar $60.000 kan gaan, en als het door de $60.000 zakt, kan het naar $48.000 gaan.

Eerder dit jaar deed Brandt soortgelijke voorspellingen toen Bitcoin op $42.300 stond. Hij zei dat deze cycli vaak voorkomen in bull markets en belangrijk zijn om het verschil te zien tussen beginnende handelaren en ervaren investeerders.

JPMorgan waarschuwt voor ETF vraag

Tegelijkertijd hebben financiële instellingen zoals JPMorgan zorgen geuit over de vraag naar Bitcoin ETF’s. Ze denken dat de vraag overschat wordt. Volgens hun analyse is veel van het geld dat naar Bitcoin ETF’s gaat, niet nieuw kapitaal. In plaats daarvan komt het van bestaande cryptocurrency wallets die naar ETF’s gaan omdat die meer gereguleerd en veiliger lijken.

Dit verschuiving komt door de kostenvoordelen, regulering en grotere liquiditeit van ETF’s. Sinds de introductie van spot ETF’s is de hoeveelheid Bitcoin op beurzen gedaald. Dit wijst erop dat ETF’s populairder worden, maar dat de vraag van institutionele beleggers misschien minder sterk is dan gedacht.


The post De Bitcoin koers voorspelling van Peter Brandt: BTC naar $48.000? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.