De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende bitcoin halving. Volgens recente gegevens is de verwachte datum voor deze significante gebeurtenis 20 april 2024. We bevinden ons momenteel in de vierde subsidie-periode, en er zijn nog slechts 6.869 blokken te gaan voordat de halving plaatsvindt.

Gemiddeld wordt er ongeveer elke 10 minuten een blok gevonden. De halving vindt elke ~vier jaar plaats. Of beter gezegd: elke 210.000 blokken. De bloksubsidie was in het eerste blok 50 bitcoin. Na 3 halvings zitten we nu op 6,25 BTC. Na de aankomende halving in april gaat dat naar 3,125 BTC.

Halving

Een halving is een belangrijk moment in de levenscyclus van Bitcoin omdat het de beloning voor het minen van Bitcoin halveert. Dit betekent dat de toevoer van nieuwe Bitcoins minder wordt. Historisch gezien hebben halvings geleid tot een toename van de vraag en potentieel hogere prijzen, omdat de verminderde toevoer vaak gepaard gaat met een groeiende interesse in Bitcoin. Het is een moment van hype.

Het staat al sinds het begin vast hoe de uitgifte gaat verlopen, totdat we uiteindelijk ver na het jaar 2100 de 21 miljoen BTC in omloop benaderen. Er is momenteel ruim 19.644.000 BTC in omloop, om precies te zijn gaat het om 93,54% van het totale aantal bitcoin dat ooit kan bestaan.

Beleggers en miners houden deze gebeurtenis nauwlettend in de gaten, aangezien de impact ervan verstrekkende gevolgen kan hebben voor de markt. Analisten suggereren dat de aanloop naar de halving kan leiden tot speculatieve bewegingen in de prijs van Bitcoin, terwijl de gevolgen na de halving zelf kunnen variëren afhankelijk van een reeks economische factoren.

Het is altijd fascinerend om te zien hoe de bitcoin community reageert op de aanloop naar een halving, en deze keer is geen uitzondering. Met de datum die snel dichterbij komt, zullen velen met spanning wachten om te zien hoe deze gebeurtenis de toekomst van Bitcoin en cryptogeld in het algemeen zal beïnvloeden.

In afwachting van de halving, houdt de cryptogemeenschap de kalender in de gaten, terwijl ze zich voorbereiden op een nieuwe fase in de evolutie van Bitcoin. De prijs werkt voorlopig in ieder geval mee.


The post De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.