De beste crypto app van Nederland – Bekijk de top 4

Ben jij op zoek naar de beste crypto app van Nederland? Wanneer de markt stijgt, zijn veel traders op zoek naar een crypto app om te beginnen met traden. Alle apps beloven online traden toegankelijk, snel en goedkoop te maken. In onze top vier staan de beste apps overzichtelijk beschreven. Lees onze uitgebreide analyse, zodat jij zo goed mogelijk de exchanges op kunt!

 

Top 4 beste crypto apps van Nederland

 1. eToro – Uitgebreide online crypto app met diverse mogelijkheden biedt toegang tot grafieken, copy trading, evenals crypto-investeringen en aandelen, dit alles tegen een betaalbare prijs.
 2. Coinbase – Enorme crypto-provider die zich al vele jaren heeft bewezen als een betrouwbare en stabiele partner op het gebied van crypto trading, nu ook met een snelle en functionele app.
 3. Bitvavo – De Nederlandse crypto exchange met een volledige vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) maakt crypto-handel uiterst eenvoudig, maar hebben ze ook de beste crypto app in Nederland?
 4. OKX – Internationaal bekende crypto exchange beschikt zonder twijfel over de meest fraai vormgegeven crypto app van allemaal, waar lage kosten samengaan met een uitgebreid scala aan beschikbare tokens.

 

Disclaimer: Crypto is een investering met een hoog risico, je kunt je inleg verliezen. Dit artikel is informatief geschreven en biedt geen financieel advies.

Beste crypto apps van Nederland vergeleken

De gemakkelijkste manier om online in digitale investering te traden, is met behulp van een crypto app. Er zijn veel verschillende aanbieders, maar welke biedt het complete pakket?

Om die vraag te kunnen beantwoorden hebben we een klein schematisch overzicht opgesteld waarin verschillende onderdelen van verschillende betrouwbare crypto apps tegen het licht worden gehouden. Lees vooral verder voor een overzicht per aanbieder.

AanbiederiDEALBesturingssysteemAantal cryptoBitcoin Trading Fee
eToroJaAndroid en iOS+3501%
CoinbaseJaAndroid en iOS+1000,25% (maker)/ 0,4% (taker) tot $10.000
BitvavoJaAndroid en iOS+2000,15% (maker)/ 0,25% (taker) tot €100.000
OKXJaAndroid en iOS+3500,08% (maker) / 0,10% (taker)

Disclaimer: Crypto is een investering met een hoog risico, je kunt je inleg verliezen. Dit artikel is informatief geschreven en biedt geen financieel advies.

Recensies van de beste crypto apps van Nederland

Om jou te assisteren bij het selecteren van de beste crypto app, hebben we onze ervaringen met diverse applicaties samengevat. We hebben de top vier apps op een rij gezet, inclusief onze persoonlijke ervaringen.

Welke app het meest geschikt is voor jou, wordt mede bepaald door je persoonlijke voorkeuren en investeringsstijl. Aarzel niet om meerdere crypto apps te verkennen om je eigen keuze te bepalen.

1. eToro – Complete online crypto app met veel verschillende opties

eToro is een online crypto app die op meerdere vlakken uitblinkt. Veel investeerders waarderen het gebruiksgemak van de app, de redelijke kosten die ermee gepaard gaan en de diverse handelsmogelijkheden die via eToro beschikbaar zijn.

Een van de belangrijkste functies die eToro aanbiedt, is de mogelijkheid om aan ‘copy trading’ te doen. Hiermee kun je de portfolio’s van andere investeerders volgen en hun handelsactiviteiten repliceren. Dit stelt beginners in staat om te handelen als ervaren professionals.

Toch zijn er enkele kleine nadelen verbonden aan eToro, zoals de relatief hoge kosten voor geldopnames en het beperkte aantal beschikbare accounttypes met beperkte flexibiliteit.

Voordelen:

 • Veel tradingmogelijkheden en handelsparen
 • Gebruiksgemak
 • Lage transactie fees
 • Copy trading

Nadelen:

 • Relatief hoge opnamekosten
 • Weinig verschillende accounttypes
BesturingssystemeniOS & Android
Aantal Cryptomunten80
Transactie fees1 % voor Crypto en 0 % voor Stocks/ETFs
Bitcoin Trading fees1 %
Top 3 Features3.000 verschillende assets, copy trading, gebruiksgemak

 

2. Coinbase – Snel online crypto traden met behulp van goede crypto app

coinbase crypto wallet

Wereldwijd maken veel cryptohandelaren gebruik van de diensten van Coinbase. Dit platform is een bekende naam en geniet veel vertrouwen, wat niet verwonderlijk is gezien het grote aantal gebruikers, het aanzienlijke personeelsbestand en het hoge maandelijkse handelsvolume. Hieruit kan geconcludeerd worden dat Coinbase een uiterst stabiele cryptoaanbieder is.

De Coinbase app werkt snel en is zeer functioneel. Bovendien biedt het gebruik van Coinbase enkele extra mogelijkheden, zoals de optie om tokens via het platform te staken. Hiermee kun je naast een stijgende koers ook extra winst verdienen.

Een nadeel van deze crypto app is dat er slechts één grafiektool beschikbaar is. Dit betekent dat je alleen basisinformatie kunt bekijken, terwijl sommige investeerders op zoek zijn naar een meer diepgaande ervaring. Ook biedt Coinbase minder handelsparen aan.

Voordelen:

 • Stabiele crypto provider
 • Snelle, functionele app
 • Stakingmogelijkheden

Nadelen:

 • Minder handelsparen
 • Maar één tool voor grafieken op app
BesturingssystemeniOS & Android
Aantal Cryptomunten+100
Transactie fees0,25% – 0,4%
Bitcoin Trading fees0,25% – 0,4%
Top 3 FeaturesStabiel en groot netwerk, snelle app, staking

3. Bitvavo – Nederlandse crypto app maakt traden gemakkelijk

bitvavo crypto wallet

Met een aanbod van meer dan 200 handelsparen, een hoog niveau van beveiliging en bijzonder lage handelskosten heeft Bitvavo de harten veroverd van talrijke Nederlandse cryptohandelaren. Handelen op dit Nederlandse platform is eenvoudig en bereikbaar.

Net als Coinbase biedt Bitvavo de mogelijkheid om met slechts één klik tokens te kopen, verkopen of zelfs te staken. De app heeft een zeer professioneel ontwerp en is tegelijkertijd gebruiksvriendelijk. Bovendien valt op dat er in de Bitvavo crypto app veel informatie beschikbaar is.

Voordelen:

 • Exchange met vergunning DNB
 • Professionele, toegankelijke app
 • Stakingmogelijkheden

Nadelen:

 • Geen telefonische klantenservice
BesturingssystemeniOS & Android
Aantal Cryptomunten+190
Transactie feesMax 0,25%
Bitcoin Trading feesMax 0,25%
Top 3 FeaturesStaking, crypto app Nederlands, toegankelijk

4. OKX – Veel info op crypto portfolio app van OKX

OKX crypto app

De prachtig vormgegeven app van OKX heeft wereldwijd tal van gebruikers, en dat is niet verwonderlijk, aangezien OKX een van de top 10 crypto exchanges is. In de OKX app vind je een schat aan informatie over de honderden aangeboden tokens. Het uitgebreide aanbod maakt het eenvoudig om een gevarieerde portfolio te onderhouden op OKX.

Bovendien hanteert OKX relatief lage tarieven, wat het platform extra aantrekkelijk maakt om op te handelen.

Toch heeft OKX ook nadelen: er zijn beperkte opties voor het storten en opnemen van geld, en de app is zo omvangrijk en uitgebreid dat het, met name voor nieuwe handelaren, nogal overweldigend kan lijken.

Voordelen:

 • Veel handelsparen
 • Prachtige app
 • Relatief lage fees

Nadelen:

 • Overweldigend voor nieuwkomers
 • Weinig betaalmogelijkheden
BesturingssystemeniOS & Android
Aantal Cryptomunten+350
Transactie feestussen 0,08% en 0,10%
Bitcoin Trading fees0,00002 BTC
Top 3 FeaturesPrachtige vormgeving, staking, handel in futures

Wat is een crypto app?

 

Crypto apps stellen investeerders in staat om te handelen, zelfs op apparaten zoals iPads en mobiele telefoons. Op deze manier hoef je geen enkele kans te missen, zelfs niet wanneer je onderweg bent.

 

Crypto apps zijn applicaties waarmee je onder andere cryptocurrencies kunt verhandelen op zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde beurzen. Veel beurzen bieden hun eigen app aan.

In de app worden kopers en verkopers met elkaar verbonden, en vinden transacties binnen enkele seconden plaats. Met een app hoef je niet langer persoonlijk achter een computer te zitten (of op de beursvloer) om op een eenvoudige en snelle manier te kunnen handelen.

Wat kost een crypto app? 

In veel gevallen is het kosteloos om een crypto app te downloaden. Er zijn geen abonnementskosten of aanmeldingskosten. Je zult echter transactiekosten moeten betalen voor specifieke aan- of verkopen.

De hoogte van deze kosten varieert afhankelijk van de aanbieder en in sommige gevallen ook op basis van de betreffende token of effecten. Het is verstandig om, vooral als je van plan bent aanzienlijke investeringen te doen, op zoek te gaan naar een crypto app met lage transactiekosten.

Crypto AppFee
eToro1% voor crypto, 0% voor aandelen
OKXTussen 0,08% en 0,10%
BitvavoTussen 0,04% tot 0,25%
CoinbaseTussen 0,25% tot 0,4%

Beste Nederlandse crypto app naar categorie

De zoektocht naar de beste crypto app kan snel overweldigend worden, aangezien er zoveel verschillende opties beschikbaar zijn. Talloze aanbieders proberen de aandacht van investeerders te trekken en beweren allemaal ‘de beste app’ te hebben.

De realiteit is dat ‘de beste app’ sterk kan variëren van investeerder tot investeerder. Terwijl de ene persoon op zoek is naar een crypto app vol met altcoins, hecht een ander meer waarde aan gedegen inzichten en duidelijke statistieken. Daarom hebben we besloten een overzicht te maken van de beste crypto apps in Nederland per categorie.

Beste crypto app voor staking

Staking wordt steeds aantrekkelijker voor traders die voornamelijk op de lange termijn gericht zijn. Als staker vergrendel je de tokens die je in bezit hebt via een smart contract, en als beloning ontvang je extra tokens. Steeds meer crypto apps bieden staking aan.

Bij eToro kun je eenvoudig staken met slechts één druk op de knop. De beloning die je ontvangt is afhankelijk van je eToro-account.

CryptoassetBeloningspercentage afhankelijk van accounttypeMinimaal aantal dagen staken
BronsZilver, Goud en PlatinumDiamond en Platinum+
Cardano (ADA)75%85%90%9 dagen staken (rewards worden vanaf dag 10 uitgekeerd)
Tron (TRX)75%85%90%7 dagen staken (rewards worden vanaf dag 8 uitgekeerd)

 

Beste crypto app voor altcoins

Altcoins hebben in het verleden bewezen voor mooie winsten te kunnen zorgen, alhoewel ze ook een stuk volatieler zijn dan gevestigde tokens zoals Bitcoin en Ethereum.

Wie graag wil traden in altcoin en niet vies is van een beetje speurwerk naar een kleine token met veel potentie, kan het beste terecht op de app van OKX. Hier zijn meer dan 160 verschillende altcoins te vinden.

RangCrypto AppAantal Altcoins
1.OKX160+
2.eToro130+
3.Coinbase120+

Beste crypto app voor technische analyse

Technische analyse kan belangrijk zijn om het besluit te nemen wel of niet in een token te stappen. Er zijn verschillende technische indicatoren die redelijk betrouwbaar een inschatting kunnen geven of een token gaat stijgen of niet. Voorbeelden hiervan zijn de RSI (Relative Strength Index) en de DMA’s (gemiddelde prijs over een bepaald aantal dagen).

Verschillende apps hebben verschillende mogelijkheden wat betreft grafieken en technische analyse. Onze voorkeur gaat uit naar de app van Bitvavo, die weliswaar minder opties heeft dan OKX, maar wel veel overzichtelijker is. Meer ervaren traders zouden OKX kunnen gebruiken om de diepte in te duiken.

etoro crypto app analyse
uitgebreide analyse van Paypal aandelen op eToro

Beste crypto app voor betalingen

Op het gebied van betalingen wint Coinbase wat ons betreft de strijd: de grote crypto exchange laat al jarenlang zien een betrouwbare partner te zijn voor crypto-betalingen.

Coinbase biedt behalve de handel en de opslag van crypto veel andere mogelijkheden, die tot voor kort alleen door banken gedaan werden. Zo kun je met dank aan Coinbase onder meer beschikken over een crypto debitcard. Daarmee is het mogelijk wereldwijd te betalen.

Crypto Banking appMogelijkheden
CoinbasePersoonlijke virtuele wallet, debitcard met cryptobetalingen, volledige exchange, educatief materiaal.

Beste crypto app voor NFT’s

Het oorspronkelijke enthousiasme rond NFT’s is enigszins afgenomen: er worden geen miljoenen meer uitgegeven en veel NFT’s hebben hun waarde verloren. Desondanks staat de wereld van NFT’s niet stil: nu de eerste golf van opwinding is weggeëbd, ontdekken steeds meer mensen de mogelijkheden van deze vorm van digitaal eigendom.

Coinbase was een van de eerste platforms met een marktplaats voor NFT’s en blijft deze digitale bezittingen aanbieden. Bovendien organiseren ze verschillende categorieën en prijsklassen op een overzichtelijke manier.

NFT Crypto appFunctie
CoinbaseNFT marktplaats met overzichtelijke indeling

Beste crypto wallet app

Net zoals je je portemonnee (hopelijk) niet overal laat rondslingeren, wil je ook dat je crypto wallet goed beveiligd is. Je wilt immers de zekerheid hebben dat hackers zoveel mogelijk worden buitengesloten en dat je investeringen veilig zijn.

Bovendien is het natuurlijk van cruciaal belang dat een wallet verschillende tokens kan bevatten en dat transacties snel en digitaal worden uitgevoerd. Uit ons eigen onderzoek vinden we de wallet van eToro het meest prettig om mee te werken.

Crypto AppBesturingssysteemDownload
1.eToroiOS & Androidja
2.BitvavoiOS & Androidja
3.CoinbaseiOS & Androidnee

 

Zo selecteren we de beste crypto apps van Nederland

Bij het zoeken naar de beste crypto apps in Nederland zijn we grondig te werk gegaan. We hebben verschillende crypto apps uitvoerig getest op diverse criteria. Onze evaluatie omvat niet alleen de kosten en potentiële winst, maar ook zaken zoals licenties en geaccepteerde betaalmethoden.

Licentie

Elk serieus crypto platform dient te beschikken over een geldige licentie. Een licentie biedt namelijk de garantie dat een app voldoet aan de wettelijke vereisten die in Nederland gelden voor crypto. Zelfs als je een onafhankelijke geest bent, is dit belangrijk, omdat het ontbreken van een licentie je investeringen in gevaar kan brengen; een licentie zorgt voor extra veiligheid.

Functies

Een goede crypto app dient diverse functionaliteiten te bieden. Je wilt niet alleen snel en veilig kunnen handelen via de app, maar ook dat je tokens veilig zijn opgeslagen. Bovendien is het essentieel dat de app voldoende grafieken en technische analyses kan tonen om met deze extra informatie beter te kunnen investeren.

Sommige apps zijn zeer uitgebreid en bieden zelfs extra functies, zoals het uitgeven van een crypto-debitcard.

Kosten

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het ontwikkelen en onderhouden van een crypto app, en deze kosten moeten door de gebruikers worden gedragen. Over het algemeen zijn er extra kosten verbonden aan elke transactie, vaak als een bepaald percentage van de transactiewaarde. Het is natuurlijk wenselijk dat de kosten van je crypto app zo laag mogelijk zijn, terwijl de dienstverlening van hoge kwaliteit blijft.

Betaalmethoden

Bij het zoeken naar de beste crypto apps hebben we ook gekeken naar de geaccepteerde betaalmethoden. Veel grote internationale beurzen accepteren bijvoorbeeld geen iDEAL, hoewel dit in Nederland de standaard is. Naast een voorkeur voor iDEAL, zoeken we naar apps die ook creditcards en PayPal accepteren.

Wallet

De tokens die je bezit, moeten veilig kunnen worden opgeslagen in de crypto-wallet van de app. Tegelijkertijd moet de wallet gebruiksvriendelijk zijn, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot je wallet. Bovendien is het handig als de crypto-wallet meerdere tokens ondersteunt en inzicht biedt in bijvoorbeeld je inkomsten (bijvoorbeeld via staking) en uitgaven.

Wat is de beste crypto app?

etoro crypto app

Welke app het meest geschikt is voor jou, hangt af van verschillende factoren. Natuurlijk wil je een betrouwbare app die meerdere functies biedt, verdieping mogelijk maakt, lage transactiekosten heeft en technisch goed is ontwikkeld.

Na een grondige analyse van diverse apps zijn wij tot de conclusie gekomen dat eToro wat ons betreft de beste crypto app in Nederland is. Deze app heeft deze eer vooral te danken aan haar uitgebreide aanbod en het unieke Copy Trading systeem.

De voordelen van eToro:

 • Meer dan 3000 verschillende investeringsmogelijkheden
 • Vaste kosten voor crypto-aankopen
 • Overzichtelijke mobiele interface
 • Copy Trading
 • Gereguleerd door autoriteiten

Wie de wereld van crypto wil betreden, doet er goed aan de eToro crypto app op zijn telefoon te installeren.

 

Conclusie 

Wij bevelen eToro van harte aan als de beste Nederlandse crypto app op dit moment. Met deze app kun je eenvoudig handelen in zowel grote cryptocurrencies als kleinere tokens.

Dit platform is bijzonder geschikt voor beginnende handelaren, aangezien de app overzichtelijk is en toch de benodigde extra informatie biedt voor zowel nieuwe als ervaren handelaren.

Andere apps die in dit artikel worden genoemd, kunnen een betere keuze zijn voor handelaren met een specifieke handelsstijl. Alle genoemde wallets kunnen worden beschouwd als veilig, met extra opties, een geldige licentie en bovendien een uitstekend trackrecord.

 

Veelgestelde vragen

Wat is de beste app voor crypto?

Wat is de beste trading app crypto?

Wat is de beste crypto wallet app?

Wat is voor crypto kopen de beste app?


The post De beste crypto app van Nederland – Bekijk de top 4 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.