Dave the Wave voorspelt ‘parabolische stijging’ bitcoin koers

Handelsveteraan Dave the Wave zegt dat bitcoin op een kantelpunt staat. De digitale munt kan op het huidige niveau aan een “parabolische stijging” beginnen of een “significante correctie” ondergaan. Als het om een stijging gaat, dan zien we op korte termijn waarschijnlijk de bitcoin koers van 65.000 dollar op de borden.

Lukt dat niet? Dan vallen we waarschijnlijk terug naar het niveau van 41.000 dollar, zo stelt Dave the Wave.

Bitcoin koers breekt uit?

Gezien de onderstaande grafiek van Dave the Wave, lijkt het erop dat bitcoin zojuist uit een lange termijn regressieband is gebroken.

Tegelijkertijd waagt het een poging om uit een overlappend en meer korte termijn stijgend trendkanaal te breken.

Volgens Dave the Wave kan de Moving Average Convergence Divergence (MACD) ons een hint geven over de toekomstige koersbewegingen van de digitale munt.

De MACD is een momentum-indicator uit de technische analyse, die ons meestal meer leert over het beginnen of omdraaien van trends. Zodra de MACD boven een bepaalt niveau komt, is dat volgens Dave the Wave een voorteken voor een explosie van de bitcoin koers.

Parabolische stijging voor bitcoin

Momenteel is de MACD van bitcoin ongeveer één week verwijderd van een zone die Dave the Wave als “parabolische kracht” markeert.

“De dagelijkse MACD van bitcoin geeft een hint. Het verschil tussen technische en parabolische kracht”, aldus Dave the Wave.

Zo kan deze week dus weleens interessant worden als we de gevierde analist mogen geloven. Bitcoin lijkt er in ieder geval een beetje zin in te hebben, want de koers is op dit moment weer boven de 52.000 dollar uitgebroken.

Dat is echter het koersniveau waar de bulls de afgelopen week veel moeite mee hadden. Kan bitcoin die weerstand deze week doorbreken en een volgende stap richting de all-time high van 69.000 dollar zetten?


The post Dave the Wave voorspelt ‘parabolische stijging’ bitcoin koers appeared first on Bitcoinmagazine.nl.