Dave the Wave: ‘Koop bitcoin bij in mei’

De bitcoin koers crasht momenteel gigantisch en is onder de 41.000 dollar gekomen. Ondanks dat de Spot Bitcoin ETFs in totaal al meer dan 30.000 bitcoin binnenhaalden, heeft de markt het momenteel enorm moeilijk. Volgens de populaire analist Dave the Wave kan dat weleens een interessant koopmoment opleveren voor bitcoin.

Bitcoin kopen in mei?

Op basis van zijn grafiek lijkt Dave the Wave voor mei een bitcoin koers van 38.000 dollar te voorspellen, dat zomaar eens de lokale bodem kan zijn waar we naar op weg zijn.

In april krijgen we natuurlijk de volgende halving, waardoor het sentiment rond die periode weer een beetje kan verbeteren.

Dat zou volgens Dave the Wave dus betekenen dat we nog even moeten wachten met het kopen van bitcoin, omdat we straks voor nog lagere koersen kunnen instappen.

Het punt is natuurlijk dat garanties niet bestaan in deze wereld. Het zou kunnen dat de bitcoin koers naar het niveau zakt dat Dave the Wave voorspelt, maar dit kan ook weleens de laagste instapkoers zijn die we voorlopig gaan krijgen.

Mensen zijn bang voor bitcoin dips

Als we de populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe mogen geloven, dan zijn mensen vooral bang voor de dips die we nu voor bitcoin zien plaatsvinden.

“Mensen zijn bang voor dips. Mensen claimen dat de lancering van de Spot Bitcoin ETF nep is. De korte termijn koersactie is niet de focus voor zo’n ETF. De lange termijn wel. Als de korte termijn je een correctie van 20 tot 30 procent geeft, neem die dan”, aldus Van de Poppe.

“Als de bitcoin koers onder de 41.000 dollar komt dan moet je de dip gaan kopen. De markten zijn dan al 15 tot 20 procent gedaald. Als we naar 36.000 tot 39.000 dollar zaken kun je uitbreiden. Ik houd ervan om de dips te kopen”, aldus de analist.


The post Dave the Wave: ‘Koop bitcoin bij in mei’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.