Dave the Wave: bodem is bereikt voor bitcoin

Als je het aan de pseudonieme analist Dave the Wave vraagt, dan is de bodem waarschijnlijk bereikt voor bitcoin. Na de all-time high van 73.800 dollar van 14 maart kwam de digitale munt in een neerwaartse trend terecht, die uiteindelijk resulteerde in een bodem van 56.800 dollar.

Inmiddels is bitcoin weer wat opgeklommen en volgens Dave the Wave hebben we de bodem nu wel gezien.

Bodem bereikt voor bitcoin

Dave the Wave wijst voor zijn analyse onder andere op de Moving Average Convergence Divergence (MACD) in de maandgrafiek. Die is volgens hem lichtelijk teruggetrokken, wat traditioneel gezien een signaal is dat een bullish trend zijn stoom verloren is.

De MACD is een momentum-indicator uit de technische analyse, die gebruikt wordt om trends of omkeerpunten te spotten.

Dave the Wave denkt echter niet dat het door hem gevonden signaal betekent dat bitcoin richting veel lagere koersen zal afdalen. Waarom niet? Omdat de MACD daarvoor niet richting de hoogtes was gestegen die we in vorige bullmarkten zagen.

De bullmarkt is nog niet voorbij

Op basis van de grafieken van Dave the Wave kunnen we stellen dat de bullmarkt van bitcoin nog niet voorbij is. In de maandgrafiek zijn we nog niet bij de diagonale weerstand gekomen, wat volgens de analist betekent dat de bullmarkt allesbehalve voorbij is.

Op de weekgrafiek doet de MACD-structuur hem denken aan juli 2016. Dat was ook net na de halving en net voor een gigantische bullrun. “Als ik een vergelijking moet maken tussen de huidige wekelijkse MACD en de vorige, dan zou ik dat hier doen”, aldus Dave the Wave.

Op het moment van schrijven handelt de bitcoin koers op 62.000 dollar en heeft de digitale munt nog altijd moeite om het positieve momentum definitief te herpakken. Mogelijk kunnen de inflatiecijfers van vandaag daar nog een beetje verandering in brengen.

Bitcoin heeft lage inflatiecijfers nodig uit Amerika, want dat kan de Federal Reserve er mogelijk toe bewegen om de rentes sneller te verlagen.


The post Dave the Wave: bodem is bereikt voor bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.