Datalek bij Bitvavo

Bitvavo is in het nieuws vanwege een datalek. Klanten van de grootste Nederlandse cryptobeurs melden dit op social media en via andere wegen.

Het gaat naar verluidt om persoonlijke gegevens zoals namen, e-mailadressen, de laatste cijfers van telefoonnummers, woonadressen, IBAN’s en recent handelsvolume. Het geld van gebruikers is veilig.

Wel komt er met dit datalek meer informatie vrij over gebruikers van in dit geval Bitvavo. Beurzen en brokers zijn in Nederland verplicht om veel gegevens op te slaan. Dit vergroot het risico op gevoelige datalekken. Bitvavo is verantwoordelijk, maar je kunt ook kijken naar de regels die hen dwingt om dit soort gegevens op te slaan.

Advies van Bitvavo

Het platform heeft de betrokken gebruikers geadviseerd om hun wachtwoord te wijzigen, tweefactorauthenticatie (2FA) in te stellen, en alert te blijven op ongebruikelijke activiteiten en e-mails. Er zijn geen aanwijzingen dat wachtwoorden zijn uitgelekt.

En een extra advies vanaf deze website: probeer meerder mailadressen, telefoonnummers en andere gegevens te gebruiken bij cryptobeurzen en brokers. Als je eenmaal op gelekte lijsten staat dan kun je er vanuit gaan dat je op termijn het doelwit wordt van boefjes die jouw account(s) binnen willen dringen.

In een reactie tegenover Tweakers geeft Bitvavo aan dat de getroffen klanten op de hoogte zijn gesteld.


The post Datalek bij Bitvavo appeared first on Bitcoinmagazine.nl.