CZ van Binance spreekt na veroordeling: Nieuwe fase voor crypto-industrie

Changpeng Zhao, heeft zijn eerste publieke verklaring afgelegd na zijn recente veroordeling. Ondanks een aanzienlijke juridische strijd, ontving CZ een mildere straf van vier maanden gevangenis, een uitkomst die aanzienlijk afwijkt van de 36 maanden die de Amerikaanse aanklagers hadden geëist.

Na de uitspraak nam CZ de tijd om iedereen te bedanken die hem gedurende het proces heeft gesteund. “Ik wil iedereen bedanken voor jullie zorg en steun tijdens dit proces, of het nu ging om het schrijven van een brief, het tonen van steun op X, of op enige andere wijze. Alles betekent veel voor mij en houdt me sterk,” aldus CZ.

https://twitter.com/cz_binance/status/1785465555899822488?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1785465555899822488%7Ctwgr%5Ecd1a758ed9ae7694f527d2fe4c6f3818158b8f12%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fen.bitcoinsistemi.com%2Ffirst-cryptocurrency-statement-after-the-penalty-from-binance-founder-cz%2F

 

CZ, die altijd een voorvechter is geweest van educatie binnen de blockchainsector, gaf aan dat hij de meeste van zijn toekomstige inspanningen zal wijden aan het onderwijsproject Giggle Academy. Dit initiatief markeert een nieuwe fase in zijn carrière, waarbij hij zich minder direct bezighoudt met dagelijkse operationele activiteiten binnen de crypto-industrie.

CZ benadrukte ook dat hij een passieve investeerder en eigenaar binnen de crypto-industrie zal blijven.

Onze industrie is een nieuwe fase ingegaan. Naleving van regelgeving is essentieel.

Hij wees op het positieve aspect van het hele proces: de verhoogde aandacht voor Binance en de bevestiging dat de fondsen ‘SAFU’ (Safe And Fund Unharmed) zijn.

Juridische overeenkomst en boetes

Als herinnering, Binance en CZ hebben schuld bekend inzake beschuldigingen van witwassen van geld en het overtreden van Amerikaanse sancties als onderdeel van een overeenkomst met de Amerikaanse overheid. Deze overeenkomst resulteerde in een van de grootste bedrijfsschikkingen in de Amerikaanse geschiedenis, waarbij Binance 4,3 miljard dollar betaalde.

CZ trad af als CEO van Binance en stemde in met het betalen van een persoonlijke boete van 50 miljoen dollar.

 


The post CZ van Binance spreekt na veroordeling: Nieuwe fase voor crypto-industrie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.