Cryptomarkt ziet dalende trends terwijl Bitcoin worstelt onder $60,000

De totale marktkapitalisatie van cryptocurrency’s bereikte $ 2,27 miljard, een daling van 2,80%. Bitcoin ETF’s, waaronder die van BlackRock zoals IBIT, ervoeren significante kortingen op hun onderliggende activa, bijna 1,8%.

Cryptocurrencies lieten woensdag een gemengde prestatie zien, maar de zorgen over mogelijke renteverhogingen namen af na uitspraken van de Federal Reserve.

Laatste marktontwikkelingen: dalende koersen!

Bitcoin, de oudste en meest gewaardeerde cryptocurrency, zakte donderdag onder de $ 58,000 en veegde recente winsten van de tafel. Andere populaire altcoins zoals Ethereum, Dogecoin, Ripple, Solana en Litecoin zagen ook verliezen.

BTC/USDT

Axelar token, een uitzondering, steeg meer dan 11% in de laatste 24 uur. Arweave token, de grootste stijger van gisteren, leed het grootste verlies met een daling van meer dan 5% in 24 uur.

Het handelsvolume op de cryptomarkt steeg met 17,39% tot $ 106,2 miljard in de afgelopen dag. DeFi volume stond op $ 7,53 miljard, goed voor 7,09% van het totale cryptomarktvolume van 24 uur. Het volume van stablecoins bereikte $ 98,41 miljard en omvatte 92,66% van het totale cryptomarktvolume.

Wereldwijd nieuws: invloed van economische en geopolitieke zorgen

Bitcoin handelde rond de $ 57,000 na de beslissing van de Amerikaanse Federal Reserve om de benchmarkrente tussen 5,25 en 5,50 te houden. Voorzitter Powell wees op aanhoudend hoge inflatie als reden voor deze beslissing. De daling van Bitcoin sinds februari wordt gezien als beïnvloed door bredere economische en geopolitieke zorgen, wat bijdraagt aan marktcorrecties.

Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s zagen uitstromen van meer dan $ 500 miljoen na de FOMC-vergadering, waarbij BlackRock’s IBIT zijn eerste uitstroom van $ 37 miljoen noteerde. Fidelity’s FBTC leidde met uitstromen van $ 191 miljoen, meer dan die van Grayscale’s GBTC. Alle negen ETF’s zagen uitstromen, wat zorgen baart te midden van marktvolatiliteit.

Innovatie en regelgeving in de blockchain industrie

Zeus Network plant de lancering van de Zeus Program Library in het derde kwartaal van 2024, gericht op het naadloos verbinden van de Solana- en Bitcoin-ecosystemen. Het Apollo-brugprotocol faciliteert de uitwisseling van Bitcoin voor ZPL-omhulde tokens, wat de bruikbaarheid op Solana-platforms verhoogt. Ondersteuning uit de industrie signaleert mogelijke impact.

 


The post Cryptomarkt ziet dalende trends terwijl Bitcoin worstelt onder $60,000 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.