Cryptomarkt ervaart grootste instroom sinds 18 maanden

De cryptomarkt is aan een flinke opmars bezig. De instroom van stablecoins neemt fors toe, zo blijkt uit on-chaindata. Stabiele munten zoals USDT en USDC laten een sterke stijging zien, wat wijst op nieuw geld dat in de cryptomarkt stroomt na een jaar, wat het vertrouwen van investeerders versterkt.

Volgens databedrijf Glassnode vindt er voor het eerst in meer dan een jaar geld zijn weg naar de cryptomarkt via stabiele munten (tokens gekoppeld aan de Amerikaanse dollar). Tether (USDT), USD Coin (USDC), Binance USD (BUSD) en Dai (DAI) hebben dramatisch gepiekt, de grootste stijging sinds de Terra-crash in mei 2022.

Stabiele munten zijn sinds 2020 essentieel geweest voor het kopen van cryptocurrency’s. Een stijging in het aanbod duidt erop dat investeerders mogelijk van plan zijn extra cryptocurrency’s te kopen of ze te gebruiken voor handelsdoeleinden.

Reflexivity Research verklaart dat de toename van het aanbod van stabiele munten meer geld in het systeem betekent, wat op toenemende interesse van investeerders wijst. Deze uitbreiding komt overeen met de verdubbeling van de prijs van Bitcoin naar meer dan $35.000 dit jaar, mede door hoop op goedkeuring van regelgeving voor een bitcoin exchange traded fund (ETF) in de Verenigde Staten.

De stablecoinmarkt ondervond moeilijkheden toen de LUNA-token van Terra in mei 2022 daalde, wat resulteerde in grote verliezen. De cryptosector zag daarna talrijke faillissementen en zorgen bij crypto-uitleners en -beurzen. Recent duiden bewegingen in stabiele munten er echter op dat het vertrouwen van investeerders terugkeert.


The post Cryptomarkt ervaart grootste instroom sinds 18 maanden appeared first on Bitcoinmagazine.nl.