Cryptomarkt crasht en herstelt na aankondiging Amerikaanse ministerie van Justitie

Cryptovaluta daalden eerder vandaag hard nadat de Amerikaanse toezichthouders een aankondiging beloofden te gaan doen. Initieel leek het te gaan over “de cryptomarkt”, maar al snel werd duidelijk dat het over de strafzaak tegen Binance ging.

Volatiliteit

Het ministerie van Justitie kondigde “significante handhavingsacties voor cryptocurrency” aan, waarvan details later vanmiddag zullen worden onthuld.

Je kunt op de prijsgrafieken precies zien wanneer dit nieuws naar buiten kwam. Bitcoin daalde met 2% naar $36.400 en ether daalde zelfs 3%.

Zoals de grafiek ook laat zien, schoot de koers vrij snel weer omhoog naar het oude niveau.

De aankondiging van de DOJ bleek te gaan over (details over) de schikking met Binance, die gisteren al in het nieuws kwam. Maandag kwam naar buiten dat de Amerikaanse autoriteiten inzetten op een deal met de grootste cryptobeurs van de wereld in een strafzaak. Er zou een bedrag van $4 miljard bij gemoeid zijn.

Hoewel er nog veel onduidelijk is (en later ongetwijfeld meer bekend wordt in het persbericht) is al wel duidelijk dat er strafrechtelijke aanklachten tegen Binance-oprichter en CEO Changpeng Zhao lopen.

Bitcoin staat inmiddels alweer boven de $37.000 en blijft daarmee op stoom. De trend is niet gewijzigd, maar volatiliteit bij het “definitieve nieuws” dat later vandaag wordt gebracht lijkt niet uitgesloten.

Gisteravond startten de autoriteiten ook al een rechtszaak tegen cryptobeurs Kraken wegens het exploiteren van een niet-geregistreerd handelsplatform.


The post Cryptomarkt crasht en herstelt na aankondiging Amerikaanse ministerie van Justitie appeared first on Bitcoinmagazine.nl.