‘Cryptohacker uit 2021 gebruikt Magic The Gathering om geld wit te wassen’

Volgens de pseudonieme blockchain speurder ZachXBT, heeft de hacker die in 2021 het DeFi-platform Uranium Finance heeft gehackt, mogelijk een ongebruikelijke methode gebruikt om de gestolen fondsen wit te wassen: door handel in “Magic: The Gathering” (MTG) kaarten.

ZachXBT onthulde dat de hacker, na het uitvoeren van de exploitatie, een aanzienlijk bedrag van 11.200 ETH in stappen van 100 ETH uit de Tornado Cash mixdienst heeft opgenomen. Deze ETH werd vervolgens omgezet in wrapped ETH (WETH), overgezet naar een nieuwe adres, omgewisseld voor USDC, en een deel hiervan werd gebruikt voor de aankoop van MTG-kaarten. Bovendien werden delen van de fondsen gestort op gecentraliseerde beurzen zoals Kraken, Bitpay en Coinbase.

Deze stappen lijken te zijn genomen om de herkomst van de fondsen te verhullen, die waarschijnlijk afkomstig waren van de exploitatie van Uranium Finance in 2021. De timing van de stortingen en opnames suggereert dat de Uranium hacker en de koper van de MTG-kaarten dezelfde persoon kunnen zijn.

Uranium Finance, een fork van Uniswap op de Binance Smart Chain, verloor in 2021 $50 miljoen door een exploitatie waarbij een fout in de code werd gebruikt om liquiditeit uit het protocol te halen. Na de exploitatie stuurde de aanvaller 2.438 ETH naar Tornado Cash, wisselde DOT- en ADA-tokens om in ETH via PancakeSwap en stuurde 80 bitcoin naar AnySwap.

Interessant is dat de koper van de MTG-kaarten een Amerikaanse tussenpersoon gebruikte om de kaarten namens hen te kopen, zonder hun identiteit aan de verkopers te onthullen. Volgens ZachXBT besteedde deze persoon miljoenen aan starter decks, alpha sets en verzegelde dozen, waarbij ze 5-10% meer betaalden dan de marktwaarde. Deze aankopen omvatten zeldzame en waardevolle kaarten, wat de resterende voorraad van deze kaarten potentieel kan beïnvloeden.

Deze zaak werpt een licht op de complexiteit en creativiteit van methoden die door cybercriminelen worden gebruikt om illegale fondsen wit te wassen. Het gebruik van verzamelobjecten zoals MTG-kaarten toont aan hoe divers en uitdagend het kan zijn om financiële misdrijven in de digitale wereld op te sporen.


The post ‘Cryptohacker uit 2021 gebruikt Magic The Gathering om geld wit te wassen’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.