Cryptobeurs KuCoin en oprichters aangeklaagd wegens overtredingen in de VS

KuCoin, een prominente cryptobeurs is officieel aangeklaagd door de openbare aanklager van het Southern District van New York. Ze worden beschuldigd van het opereren van een ongelicenseerde geldtransactie business en het niet naleven van de Bank Secrecy Act, met name het falen in het handhaven van een toereikend anti-witwasprogramma. Dat meldt de Amerikaanse overheid op hun website. De oprichters Chun Gan en Ke Tang worden ook aangeklaagd.

De aanklacht benadrukt dat KuCoin en de oprichters doelbewust de regelgeving zouden hebben genegeerd, waardoor hun platform een toevluchtsoord werd voor illegale geldstromen. Met een klantenbestand dat tot 30 miljoen gebruikers wereldwijd omvat en dagelijkse handelsvolumes in de miljarden dollars, is KuCoin een belangrijke beurs voor cryptoderivaten en spot trading. Het is niet een van de grootste, maar speelt wel mee op het wereldtoneel.

Amerikaanse klanten

Volgens de Amerikaanse aanklagers heeft KuCoin zijn omvangrijke Amerikaanse klantenkring misbruikt om een vooraanstaande positie in de wereld te verwerven, zonder daarbij de nodige Amerikaanse wetten na te leven. De beurs zou hebben gefaald in het implementeren van elementaire antiwitwasbeleid en KYC-procedures (Know Your Customer), en deed geen melding van verdachte activiteiten.

De oprichters van KuCoin, beide Chinese staatsburgers, en de bijbehorende bedrijven riskeren maximaal vijf tot tien jaar gevangenisstraf per aanklacht. De feitelijke rechtspraak ligt echter in handen van de rechter, aangezien de beschuldigingen in de aanklacht nog bewezen moeten worden.

De zaak wordt behandeld door de Illicit Finance & Money Laundering Unit van het openbaar ministerie in de VS. Het onderzoek werd gedaan door El Dorado Task Force in New York en de Commodity Futures Trading Commission voert ook acties uit tegen KuCoin.


The post Cryptobeurs KuCoin en oprichters aangeklaagd wegens overtredingen in de VS appeared first on Bitcoinmagazine.nl.