Crypto whales kopen plots deze altcoin massaal op

Crypto-whales kopen plotseling op Ethereum gebaseerde altcoin op, waardoor het volume naar het hoogste niveau in 22 maanden stijgt. Dat blijkt uit cijfers van on-chainanalyse bedrijf Santiment.

Crypto whales in actie

Volgens het analysebedrijf Santiment hebben crypto-whales een Ethereum (ETH)-gebaseerde fan engagement token opgekocht. Het gaat om Chiliz (CHZ), een web3-infrastructuuraanbieder voor sport en entertainment. Deze token zag zijn waarde de afgelopen maand met meer dan 27% stijgen.

Adressen met minstens 10 miljoen CHZ-tokens hebben de afgelopen 30 dagen in totaal 42,67 miljoen CHZ toegevoegd.

CHZ is de digitale valuta voor platformen van Socios.com, waarmee fans betrokken kunnen raken bij hun favoriete sportteams door het kopen en verhandelen van fan-tokens. Deze fan-tokens geven houders speciale voordelen, zoals stemrechten bij teamgerelateerde beslissingen, exclusieve beloningen en toegang tot unieke ervaringen.

Daarnaast is ook de token Ondo Finance (ONDO), gericht op het tokeniseren van reële activa, is ook trending met een groei van 550% in actieve wallets in drie maanden. Dat blijkt uit een andere analyse van Santiment, zo melden ze op X.

Ondo Finance is een blockchain-project gericht op het tokeniseren van reële activa (Real-World Assets, RWAs), zoals kortlopende obligaties en Amerikaanse staatsobligaties. Het doel is om traditionele financiële activa toegankelijker en verhandelbaar te maken via de blockchain. Ondo Finance wordt geleid door president en COO Justin Schmidt en oprichter en CEO Nathan Allman, beide voormalige medewerkers van Goldman Sachs.

Let op, dit zijn zeer volatiele tokens met een zeer lage marketcap, waardoor de kans op heftige schommelingen groot is. Ook omdat de distributie van de tokens niet evenredig verdeeld is en whales de koers van een token kunnen manipuleren.


The post Crypto whales kopen plots deze altcoin massaal op appeared first on Bitcoinmagazine.nl.