Crypto walletbedrijf Exodus naar de beurs

Crypto walletbedrijf Exodus Movement gaat naar de beurs NYSE American. Het aandeel, met ticker EXOD, is vanaf 9 mei te verhandelen op het platform.

Cryptobedrijf Exodus naar de beurs

“Door de notering aan de NYSE American kan Exodus een grotere langetermijnwaarde voor onze aandeelhouders creëren. We vergroten namelijk onze aanwezigheid binnen de beleggerscommunity en daarmee de liquiditeit,” verklaart CEO en medeoprichter JP Richardson aan Yahoo.

NYSE American, voorheen bekend als de American Stock Exchange (AMEX), noteert bedrijven met een kleinere marktkapitalisatie in vergelijking met de NYSE.

EXOD is al genoteerd op de OTCQX-markt. Met deze goedkeuring krijgen de aandelen van Exodus een ‘uplisting’ naar de NYSE. Bestaande aandeelhouders hoeven geen actie te ondernemen voorafgaand aan de notering op NYSE American. Exodus Movement, opgericht in 2015, ontwikkelt softwarewallet-diensten voor bitcoin, ether en andere cryptomunten.

De EXOD security tokens van het bedrijf, een digitale representaties van EXOD aandelen, zijn getokeniseerd op de Algorand blockchain en zijn te beheren in de Exodus wallet. Exodus zegt dat het het enige bedrijf in de Verenigde Staten is dat zijn gewone aandelen heeft getokeniseerd op de blockchain.

Omzetstijging

In zijn voorlopige overzicht voor Q1, 2024, registreert Exodus een omzet van $29,1 miljoen, wat een stijging van 118% is vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het had maandelijks actieve gebruikers van ongeveer 1,69 miljoen in het eerste kwartaal.


The post Crypto walletbedrijf Exodus naar de beurs appeared first on Bitcoinmagazine.nl.