Crypto vandaag: Zal BTC binnenkort $75.000 bereiken?

Bitcoin handelt momenteel boven $ 68.000, terwijl Ethereum net onder $ 3800 zit. De cryptomarkt zag een daling van 1,20%, waardoor de totale marktkapitalisatie op $ 2,69 miljard uitkwam. Wat betekent dit voor investeerders en welke recente ontwikkelingen moeten we in de gaten houden?

BlackRock en de Ethereum ETF

BlackRock heeft de S-1-aanvraag voor de iShares Ethereum Trust bijgewerkt, wat een belangrijke stap is richting de lancering van een Ethereum ETF. Deze ontwikkeling wordt nauwlettend gevolgd door de markt, omdat het de toegankelijkheid en transparantie van Ethereum aanzienlijk kan verbeteren. De verwachting is dat de lancering in juni of juli plaatsvindt, afhankelijk van goedkeuring door de SEC.

Fear and Greed Index

De Crypto Fear and Greed Index toont momenteel een marktsentiment van 73, een lichte stijging van 1 punt vergeleken met gisteren. Dit geeft aan dat de markt nog steeds positief gestemd is, ondanks de recente prijsdalingen. Het is belangrijk voor investeerders om deze index te volgen, aangezien het inzicht geeft in de heersende emoties en mogelijke marktbewegingen.


Grootste verliezers

De afgelopen 24 uur zagen enkele cryptomunten aanzienlijke verliezen.

 • Bonk: $0.00 (-19.78%)
 • FLOKI: $0.00 (-14.33%)
 • Book of Meme: $0.01 (-9.43%)
 • Pepe: $0.00 (-12.10%)
 • Ondo: $1.13 (-8.56%)

Deze verliezen benadrukken de volatiliteit van de cryptomarkt en de noodzaak voor investeerders om waakzaam te blijven.

Marktoverzicht

Bitcoin daalde vroeg op donderdag onder de $ 68.000, wat de volatiliteit van deze toonaangevende cryptocurrency benadrukt. Andere populaire altcoins, zoals Ethereum, Dogecoin, Ripple en Solana, ervoeren ook kleine dalingen. Notcoin ($NOT) was de grootste stijger, met een winst van meer dan 16% in 24 uur, voor de derde opeenvolgende dag.

Het totale marktvolume in de afgelopen 24 uur bedroeg $ 80,98 miljard, een daling van 9,41%. DeFi volume staat momenteel op $ 6,17 miljard, goed voor 7,62% van het totale 24-uurs crypto marktvolume. Stabiele munten maakten $ 75,66 miljard uit, wat 93,44% van het totale 24-uurs volume vertegenwoordigt. De dominantie van Bitcoin steeg met 0,27% naar 52,72%.

Wereldwijd nieuws

 • BlackRock’s bijgewerkte S-1-aanvraag voor de iShares Ethereum Trust onderstreept een sterke push richting een spot Ethereum ETF, in afwachting van SEC-goedkeuring. Met grote spelers zoals VanEck en Fidelity die volgen, loopt BlackRock voorop met gedetailleerde onthullingen, wat vertrouwen uitstraalt in de markt.
 • Vanguard Group distantieert zich van cryptocurrency en verwerpt spot Bitcoin en Ethereum ETF’s, onder verwijzing naar de onvolwassenheid van de markt. Dit contrast met BlackRock’s vooruitgang toont de verdeeldheid onder grote financiële instellingen over de toekomst van crypto.
 • CME ontkent plannen voor Solana futures, wat de verwachtingen voor een Solana ETF vertraagt. Regelgevende obstakels en de veiligheidsclassificatie van Solana compliceren de creatie van ETF’s. Ondanks operationele zorgen, verdedigt Cyber Capital’s Justin Bons Solana’s potentieel.
 • Senator Cynthia Lummis benadrukt de economische rol van crypto en dringt aan op pro-crypto wetgeving. Met verkiezingen in het vooruitzicht, groeit het optimisme rond de regulering van digitale activa. Lummis’ inspanningen om de Senaat te onderwijzen over digitale activa zijn een positieve stap voorwaarts.
 • Bij Consensus bekritiseerde Rep. Tom Emmer SEC-voorzitter Gary Gensler’s leiderschap en beschuldigde hem van overreach. Emmer pleitte voor de CBDC Act om privacy te waarborgen en de invloed van crypto kiezers te benadrukken.
 • De SEC waarschuwt voor toenemende crypto-scams, waarbij investeerders worden misleid via nep effecten, sociale manipulatie en deepfake technologie. Investeerders wordt geadviseerd grondig onderzoek te doen en identiteiten te verifiëren.

Wat betekent dit voor Nederlandse investeerders?

De recente ontwikkelingen in de cryptomarkt bieden zowel kansen als uitdagingen. Met de stijgende interesse in Bitcoin ETF’s en de volatiliteit van altcoins, zijn er tal van mogelijkheden voor winst. Investeerders moeten echter voorzichtig blijven en hun strategieën baseren op grondig onderzoek.

Toekomstige Vragen

 • Zal Bitcoin een nieuwe stijging inzetten te midden van zijn strijd?
 • Hoe diep zal de prijs van Bitcoin dalen na het bereiken van $ 67.000?
 • Zal de verkoopgolf doorgaan of biedt dit een koopkans?

Deze vragen zijn cruciaal voor investeerders die hun volgende stappen overwegen in de dynamische wereld van cryptocurrency. De cryptomarkt blijft volatiel en vol mogelijkheden. Door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends kunnen investeerders hun strategieën verfijnen en profiteren van de kansen die de markt biedt. Of je nu een ervaren investeerder bent of nieuw in de cryptowereld, het is belangrijk om geïnformeerd te blijven en verstandig te handelen.

 


The post Crypto vandaag: Zal BTC binnenkort $75.000 bereiken? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.