Crypto vandaag: Redenen waarom Bitcoin boven $69.500 blijft

Bitcoin heeft zijn waarde boven $ 69.500 weten te behouden, terwijl Ethereum nu onder $ 3700 wordt verhandeld. De totale cryptomarkt is met 0,40% gestegen en heeft een marktkapitalisatie van $ 2,68 miljard bereikt.

Wat betekent dit voor investeerders?

Wat drijft de markt?

De prestaties van de cryptomarkt worden sterk beïnvloed door economische indicatoren zoals de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI), producentenprijsindex (PPI) en het beleid van de Federal Reserve. Deze factoren bepalen vaak de richting van de markt, en investeerders moeten hierop letten.

Binance bereikt 200 miljoen gebruikers

Een belangrijke mijlpaal in de cryptowereld: Binance heeft 200 miljoen wereldwijde gebruikers bereikt. Het platform streeft naar 1 miljard gebruikers, wat een teken is van de groeiende adoptie van crypto.

Fear and Greed Index

De Crypto Fear and Greed Index toont momenteel een marktsentiment van 72 (Hebzucht), een daling tegenover gisteren (75) en vorige week (73).

Dit geeft aan dat investeerders optimistisch zijn, maar voorzichtig moeten blijven.


Top stijgers

In de afgelopen 24 uur zijn de volgende munten het meest gestegen:

 • MANTRA ($ 1.08, +17.04%)
 • Notcoin ($ 0.01958, +12.22%)
 • Quant ($ 87.91, +5.10%)
 • Chiliz ($ 0.1249, +4.67%)
 • JasmyCoin ($ 0.03962, +4.38%)

Aan de andere kant zag ORDI de grootste daling, met bijna 4% verlies.

Belangrijke marktniveaus

Bitcoin is teruggevallen naar de $ 69.500, waardoor de winst van vorige week teniet werd gedaan. Andere grote altcoins zoals Wormhole, Dogecoin, Ripple, Solana en Litecoin lieten lichte schommelingen zien. De MANTRA-token steeg echter met meer dan 17% in 24 uur, wat het tot de grootste winnaar maakt.

Het totale marktvolume in de afgelopen 24 uur bedraagt $ 48,96 miljard, een daling van 7,49%. DeFi draagt $ 4,38 miljard bij (8,95% van het totaal), terwijl stablecoins $ 45,33 miljard vertegenwoordigen (92,57%).

Bitcoin’s dominantie ligt op 54,01%, een stijging van 0,07% vergeleken met de vorige dag.

Wat staat er op het spel?

De cryptomarkt begon vorige week positief, maar werd bearish door sterke Amerikaanse banengegevens, wat wijst op een mogelijke hawkish houding van de Federal Reserve.

Beleggers kijken nu naar komende gebeurtenissen zoals de Amerikaanse CPI- en PPI-gegevens, de FOMC-rentevergadering, de persconferentie van Powell en de recente renteverlaging van de ECB. Deze factoren zullen de marktsentiment en toekomstige trends bepalen.

 • Ondanks de groei en viering van 200 miljoen gebruikers, staat Binance voor uitdagingen zoals een rechtszaak in de VS en een schikking van $ 4,3 miljard na het ontslag van de voormalige CEO. Binance blijft echter een belangrijke speler in de cryptomarkt.
 • Crypto-diefstal neemt toe, waarbij hackers gebruikmaken van zwakke SMS-beveiliging op de OKX-exchange, vergelijkbaar met een recente Binance-breach. SlowMist volgt hackeractiviteiten, terwijl OKX belooft te onderzoeken en slachtoffers te compenseren. Het ontbreken van 2FA zorgt voor bezorgdheid.
 • IO.NET CEO Ahmed Shadid stapt op vanwege beschuldigingen van fraude, waardoor Tory Green de rol van CEO overneemt. Ondanks de beschuldigingen blijft IO.NET zich ontwikkelen, met nieuwe tokenomics en een vermelding van hun token als 55e Launchpool-project op Binance.
 • De Orbit Chain-hacker verplaatste $ 47,7 miljoen naar Tornado Cash na een hack van $ 82 miljoen op oudejaarsavond. Totale verliezen worden geschat op bijna $ 100 miljoen, wat leidt tot een daling van de totale waarde die op de keten is vergrendeld, van $ 313 miljoen naar $ 37 miljoen.
 • Tijdens zijn verkiezingscampagne pleit Trump voor gunstige wetgeving voor de crypto-industrie, waarbij hij $ 12 miljoen inzamelt in een fundraiser in San Francisco. Hij belooft de regelgeving te versoepelen, wat hem de steun van crypto-aanhangers oplevert.
 • Charles Hoskinson van Cardano plaagt de lancering van Cardano Node 9.0, wat een verbeterde gedecentraliseerde governance belooft. Ondanks eerdere kritiek streeft Cardano naar een belangrijke mijlpaal, wat de vraag naar ADA kan verhogen na de hard fork.

Wat kun je doen?

 • Houd marktnieuws en economische indicatoren in de gaten. Deze factoren hebben grote invloed op de waarde van je investeringen.
 • Nieuwe projecten en presales kunnen winstgevend zijn. Doe grondig onderzoek voordat je investeert.
 • Gebruik tweefactorauthenticatie (2FA) en blijf alert op beveiligingsupdates om je crypto-activa te beschermen.

De cryptomarkt biedt veel kansen, maar ook risico’s. Blijf geïnformeerd, handel snel en gebruik technische analyses om je strategie te optimaliseren.

 


The post Crypto vandaag: Redenen waarom Bitcoin boven $69.500 blijft appeared first on Bitcoinmagazine.nl.