Crypto vandaag: Prijzen glijden weg voor publicatie van FOMC notulen

De cryptomarkt beleefde een lichte daling voorafgaand aan de publicatie van de FOMC-notulen. Wat betekent dit voor investeerders?

Huidige stand van zaken

Bitcoin handelt momenteel rond de $70017.6, terwijl Ethereum rond de $3763.87 zweeft. De totale marktwaarde van cryptovaluta daalde met 0,60% tot $ 2,73 miljard. De marktactiviteit was vandaag minder uitbundig na de sterke bullish trend van gisteren.

Biden administratie en Spot Ethereum ETF

Volgens bronnen pleit de Biden-administratie voor de goedkeuring van een spot Ethereum ETF om politieke punten te scoren voor de presidentsverkiezingen van 2024.

Crypto Fear and Greed index

De Fear and Greed Index blijft stabiel op 76 van de 100, wat wijst op extreme hebzucht en aanhoudende sterke koopactiviteit in de cryptomarkt.


Top Stijgers

Hier zijn de vijf grootste stijgers van vandaag:

 • Pepe (PEPE): $0.000014 (27.29%)
 • FLOKI (FLOKI): $0.000236 (11.11%)
 • Ronin (RON): $3.18424 (5.01%)
 • Gala (GALA): $0.0469 (14.01%)
 • Mantle (MNTL): $0.0011 (1.14%)

Pepe memecoin was de beste performer met een opmerkelijke stijging van 21,90% in 24 uur. Aan de andere kant daalde Beam (BEAM) het sterkst, met een daling van bijna 6,70%.

Markt update

Het totale handelsvolume van crypto in de afgelopen 24 uur bedroeg $ 120,07 miljard, een daling van 8,78%. De totale DeFi-volume is momenteel $ 8,15 miljard, wat 6,79% van het totale 24-uurs cryptomarktvolume uitmaakt. Stabiele munten vormen $ 112,35 miljard, goed voor 93,57% van het totale volume.

Bitcoins dominantie staat momenteel op 53,03%, een daling van 0,65% vergeleken met de vorige dag.

Wereldwijd nieuws

 • Ethereum beleefde een aanzienlijke stijging te midden van groeiende verwachtingen voor de goedkeuring van een spot Ethereum ETF. Speculatie ontstond over de onverwachte herziening van de aanvragen door de SEC, met suggesties van mogelijke politieke invloeden. Experts zijn verdeeld over de vraag of de wijziging van aanpak puur politiek is of een doordachte strategie voor goedkeuring. Hierdoor blijven de tijdlijnen voor goedkeuring onzeker.
 • Grayscale Investments, net als andere entiteiten, besloot staking uit zijn Ethereum ETF-voorstel te verwijderen. Fidelity liet eveneens staking weg uit zijn aanvraag. Grayscale streeft ernaar zijn Ethereum Trust om te zetten in een ETF. De SEC heeft wijzigingen gevraagd van Nasdaq en CBOE, wat de mogelijke goedkeuring van ETFs beïnvloedt. Deadlines voor deze wijzigingen naderen.
 • Na een beveiligingsinbreuk ontving Gala Games $ 22 miljoen in Ether van de dader. Gala bevroor onmiddellijk de getroffen Gala tokens en betrok wetshandhavers. Gala’s CEO identificeerde de aanvaller en stelde voor om tokens terug te kopen en te verbranden met de teruggegeven ETH. Een bestuursstemming kan het lot van de bevroren tokens beslissen. DWF Labs kocht GALA om de waarde te stabiliseren na het incident.
 • De SEC en Coinbase hebben gezamenlijk een verzoek ingediend bij de Southern District of New York om vertrouwelijke documenten te verzegelen, waarbij ze mogelijke schade aan hun bedrijven aanvoeren. De zaak draait om beschuldigingen van de SEC tegen Coinbase voor het schenden van effectenwetten. Beide partijen beweren dat het onthullen van specifieke details hen op een achterstand zou zetten en de marktdynamiek zou beïnvloeden.
 • Robert F. Kennedy, een Amerikaanse presidentskandidaat, heeft zich aangesloten bij de GameStop retailrevolutie en belooft marktmanipulatie aan te pakken als hij wordt gekozen. Hij investeerde $ 24.000 uit een schikking tegen Monsanto in GameStop en steunt retailbeleggers terwijl hij Wall Street bekritiseert. Sommige experts twijfelen aan de duurzaamheid van de rally van GameStop.
 • Uniswap Labs reageerde op een SEC Wells-kennisgeving en betwistte de jurisdictie over zijn gedecentraliseerde protocol en klaagde over onduidelijke definities van effecten. Ze verzetten zich tegen voorgestelde regelwijzigingen, waarbij ze schendingen van grondwettelijke clausules en een gebrek aan overweging voor de impact van de DeFi-sector aanvoerden. Juridische experts steunen hun verdedigingsstrategie.
 • Donald Trump’s presidentscampagne accepteert nu cryptocurrency-donaties, waaronder Bitcoin en Ethereum, en positioneert hem als de eerste grote kandidaat die crypto-bijdragen omarmt. Trump wil steun van de crypto-gemeenschap aantrekken, anti-crypto-sentimenten tegengaan en zijn campagnefinancieringsbronnen diversifiëren.

Markt speculaties

 • Zal ETH dit jaar $ 5000 overschrijden?
 • Bevindt BTC zich op weg naar een recordhoogte te midden van whale-activiteit?
 • Staan we op de rand van een Bitcoin-uitbraak?
 • Duwt bullish momentum Bitcoin naar een naderend record?

De cryptomarkt is dynamisch en vol met kansen en risico’s. Blijf geïnformeerd en voorbereid om te profiteren van marktbewegingen. Investeerders moeten de huidige trends en ontwikkelingen nauwlettend volgen om weloverwogen beslissingen te nemen.

 


The post Crypto vandaag: Prijzen glijden weg voor publicatie van FOMC notulen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.