Crypto vandaag: Mt. Gox beweging veroorzaakt paniekverkopen

Bitcoin zakt onder $ 68.000, Ethereum daalt onder $ 3.850. De cryptomarkt daalt met 1,90% en de totale marktkapitalisatie bedraagt $ 2,67 miljard.

Mt. Gox en de markt

De recente activiteit van Mt. Gox heeft de cryptowereld op zijn kop gezet. Voor het eerst in vijf jaar heeft Mt. Gox Bitcoins verplaatst, wat leidde tot een aanzienlijke verkoopdruk op BTC. Wat betekent dit voor investeerders en wat zijn de implicaties voor de markt?

Grayscale’s Ethereum ETF: Wat staat op het spel?

Grayscale staat op het punt om hun Ethereum ETF te lanceren. Er wordt verwacht dat dit dagelijks $ 110 miljoen aan uitstromen kan veroorzaken, vergelijkbaar met de eerste maand van hun Bitcoin Trust. Dit kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de waarde van Ethereum en de bredere markt.

Fear and Greed Index

De Fear and Greed Index is gedaald met 2 punten en staat nu op 72 van de 100. Dit indiceert een lichte verschuiving naar angst onder beleggers. Hoe moeten investeerders dit interpreteren.


Top stijgers

  • Notcoin: $0.01 (44.76%)
  • Floki: $0.00 (14.99%)
  • Chainlink: $17.98 (4.75%)

Tegelijkertijd zag Ethena ($ENA) de grootste daling met meer dan 6%.

Marktupdate

Bitcoin (BTC), de oudste en waardevolste cryptocurrency, zakte onder de $ 68.000. Andere altcoins en Memecoins, zoals Floki, Dogwifhat, en Chainlink, zagen allemaal winsten.

Het totale marktvolume van de crypto markt bedroeg $ 89,92 miljard in de afgelopen 24 uur, een toename van 40,18%. De DeFi-marktvolume bedroeg $ 7,28 miljard, wat 8,10% van het totale crypto marktvolume vertegenwoordigt. Stabiele munten maakten $ 83,89 miljard uit, wat 93,29% van het totale 24-uursvolume vertegenwoordigt.

Wereldwijde nieuwsupdate

  • Recente activiteiten met betrekking tot de portemonnees van Mt. Gox zagen de overdracht van 43.000 Bitcoins, ter waarde van $ 3 miljard. Mt. Gox plant om de resterende holdings, totaal 142.000 BTC en 143.000 BCH, voor 31 oktober 2024 te distribueren.
  • De anticipatie op Grayscale’s Ethereum ETF kan mogelijk leiden tot aanzienlijke uitstromen, vergelijkbaar met de lancering van hun Bitcoin ETF. Dit zou een verschuiving in de marktdynamiek kunnen veroorzaken.
  • Dfinity’s Dominic Williams heeft aangegeven dat gezichts herkennings technologie wordt geïntegreerd in Internet Computer’s AI smart contract demo. Dit sluit aan bij hun visie om blockchain en AI te combineren. Ondertussen vormen projecten zoals SingularityNET, Fetch.ai, en Ocean Protocol de ASI Alliance, met als doel grote technologiebedrijven in AI te beconcurreren.
  • Caitlyn Jenner bevestigt haar loyaliteit aan de $Jenner token en verduidelijkt haar exclusieve betrokkenheid na verwarring over een derde partij advertentie. Deze transparantie in crypto-engagementen is cruciaal voor het opbouwen van vertrouwen onder investeerders.
  • Sphere Labs introduceert een Telegram-extensie die naadloze bank-naar-portemonnee overboekingen mogelijk maakt. Deze service, die 0,1% per transactie kost, verbetert de financiële mogelijkheden van Telegram en maakt bankdiensten toegankelijker wereldwijd.

Wat moeten Nederlandse investeerders nu doen?

De recente marktontwikkelingen bieden zowel kansen als uitdagingen. Voor degenen die nieuw zijn in de cryptowereld, is dit een kans om onderzoek te doen en weloverwogen beslissingen te nemen. Voor ervaren investeerders biedt de huidige volatiliteit mogelijkheden voor strategische aankopen of verkopen.

Blijf op de hoogte van de laatste markttrends en ontwikkelingen. Neem deel aan presales, onderzoek projecten grondig en blijf alert op marktbewegingen.

De cryptomarkt is dynamisch en biedt kansen voor diegenen die goed geïnformeerd en voorbereid zijn.

 


The post Crypto vandaag: Mt. Gox beweging veroorzaakt paniekverkopen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.