Crypto vandaag: Ethereum stijgt 20% dankzij hoop op ETF-goedkeuring

Bitcoin (BTC) heeft deze week zijn hoogste prijs in vijf weken bereikt, met een piek van $ 71.000. Ethereum (ETH) steeg met 19% tot bijna $ 3.700, mede door speculatie over de mogelijke goedkeuring van ETH spot ETF’s door de Amerikaanse SEC.

Crypto marktkapitalisatie stijgt

De totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt steeg met 8,40% tot $ 2,74 miljard. De Fear and Greed Index steeg met 6 punten naar 76, wat duidt op extreme hebzucht en sterke koopactiviteit.

Crypto Fear and Greed index

De Fear and Greed Index steeg met 6 punten naar 76 van de 100, wat wijst op extreme hebzucht en een sterke koopactiviteit in de cryptomarkt.


Top stijgers

 1. Lido DAO (LDO): $2.2902 (29.40%)
 2. Bonk (BONK): $0.000032 (28.66%)
 3. Beam (BEAM): $0.030046 (16.24%)
 4. Ethena (ENA): $0.862651 (17.83%)
 5. Ethereum (ETH): $3715.68 (19.49%)

Marktoverzicht

In de afgelopen 24 uur zag de cryptomarkt een volumetoename van 142,82%, met een totaal volume van $ 131,7 miljard. DeFi volume bedroeg $ 10,03 miljard, terwijl stabiele munten domineerden met $ 121 miljard. De dominantie van Bitcoin daalde met 0,79% tot 53,68%.

Wereldwijde nieuwsupdates

 • Op 20 mei steeg Ethereum met 20% door berichten over de mogelijke goedkeuring van ETH spot ETF’s, waarbij de SEC-uitgevers aanspoorde hun aanvragen bij te werken. Dit verhoogde de verwachtingen van goedkeuring tot meer dan 75%. De eerste beslissing over VanEck’s spot Ethereum ETF wordt verwacht op 23 mei, wat de prijsvolatiliteit blijft aanwakkeren.
 • Gala Games roept tokenhouders dringend op om over te stappen naar het V2-contract vanwege een beveiligingslek waardoor 5 miljard GALA-tokens werden geslagen en verkocht, wat een waardedaling van 15% veroorzaakte. Het niet migreren kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen.
 • De SEC verzet zich tegen Ripple’s verzoek om bewijs te verzegelen en redigeren, met het argument dat openbaarmaking van Ripple’s zakelijke details in het belang van het publiek is voor het bepalen van boetes.
 • Amerikaanse senatoren hebben H.J. Res. 109 aangenomen, waarmee de regel van de SEC over banken en digitale activa wordt ingetrokken. President Biden is van plan een veto uit te spreken, onder verwijzing naar investeringsbescherming. De crypto-gemeenschap en de American Bankers Association roepen op tot snelle actie. Wisconsin’s SWIB onthult aanzienlijke Bitcoin-investeringen. Venezuela zal crypto-farms loskoppelen voor stabiele stroomvoorziening.
 • Crypto-investeringsproducten zagen de tweede opeenvolgende week van aanzienlijke instromen, met een totaal van $ 932 miljoen, aangedreven door het CPI-rapport dat wijst op afnemende inflatie. Ondanks dit bleven de wekelijkse volumes laag vergeleken met maart. Bitcoin-prijzen reageerden op rentewachtverwachtingen, waarbij Grayscale’s Bitcoin ETF kleine instromen zag. Altcoin-fondsen ervoeren ook instromen.
 • Voormalig Finiko-bestuurder Lilian Nurieva werd veroordeeld tot drie jaar voor haar betrokkenheid bij een Ponzi-schema van $ 55 miljoen. Het fonds, dat zich voordeed als een cryptobeleggingsschema, bedrogen meer dan 10.000 investeerders. Nurieva werkte samen met aanklagers en kreeg een verminderde straf. Andere beklaagden, waaronder hoofdorganisator Kirill Doronin, wachten op hun proces.

Investeerdersvragen

 • Is Ethereum klaar voor een stijging van meer dan 20% te midden van verwachte ETF-goedkeuringen?
 • Kan een nieuwe all-time high worden bereikt als BTC boven $ 70.000 sluit?
 • Zal een prijsuitbraak van Ethereum (ETH) een AltSeason ontketenen?

De cryptomarkt blijft volatiel en biedt kansen voor investeerders. Ethereum kan mogelijk een nieuwe all-time high bereiken als de huidige trends zich voortzetten.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bereid je voor op mogelijke marktbewegingen.

 


The post Crypto vandaag: Ethereum stijgt 20% dankzij hoop op ETF-goedkeuring appeared first on Bitcoinmagazine.nl.