Crypto vandaag: Cryptomarkt schommelt na Fed-besluit

Wat gebeurt er wanneer de Federal Reserve besluit om de rente te handhaven? De cryptomarkt reageerde onlangs heftig, met Bitcoin en Ethereum die hun winsten van de vorige dag verloren. In dit artikel duiken we dieper in de recente ontwikkelingen en wat deze betekenen voor crypto-enthousiastelingen en potentiële investeerders.

Belangrijkste bevindingen

Op het moment van schrijven staat Bitcoin rond de $ 67.500 en Ethereum boven de $ 3.500. Ondanks de volatiliteit zag de totale cryptomarkt een stijging van 0,30%, waardoor de marktwaarde $ 2,58 miljard bereikte. Dit is een positieve indicator, maar wat zit er achter deze cijfers?

De rol van de Federal Reserve

Tijdens de recente bijeenkomst besloot de Federal Reserve de rente te handhaven op 5,25%-5,5%, te midden van een inflatie van 3,3% in mei. Dit besluit weerspiegelt een voorzichtig optimistisch economisch perspectief. De stabiliteit van de rente suggereert dat de Fed voorzichtig is met toekomstige renteverlagingen, wat mogelijk invloed heeft op de cryptomarkt.

Fear and Greed Index

De Crypto Fear and Greed Index, een indicator die het sentiment op de markt meet, laat momenteel een hebzucht-niveau van 70 zien, iets lager dan de 72 van gisteren en 77 van vorige week. Dit dalende cijfer kan wijzen op een afnemend vertrouwen onder investeerders, ondanks de recente marktstijgingen.
 

Top stijgers

 • Gleec Coin (GLEEC): $ 0.0199, Market Cap: $ 261,568, +47.98%
 • BakeryToken (BAKE): $ 0.376, Market Cap: $ 275.70 million, +26.64%
 • Gari Network (GARI): $ 0.0237, Market Cap: $ 23.59 million, +23.15%
 • MAGA (MAGA): $ 0.000252, Market Cap: $ 104.15 million, +23.19%
 • NvirWorld (NVIR): $ 0.0155, Market Cap: $ 18.95 million, +16.95%

Marktoverzicht

 • De afgelopen 24 uur zagen we schommelingen in de cryptomarkt. Bitcoin en Ethereum worstelden met de volatiliteit, terwijl sommige altcoins, zoals Oasis ($ROSE) en Livepeer ($LPT), lichte stijgingen noteerden. Akash Network ($AKT) daarentegen ervoer de grootste daling, met een verlies van 13,91%.
 • De totale handelsvolumes in de cryptomarkt stegen met 20% tot $ 64,04 miljard. Binnen DeFi werd een volume van $ 5,87 miljard gemeten, goed voor 9,17% van het totale 24-uurs volume. Stablecoins vertegenwoordigen een overweldigende 90,41% van het totale volume, met $ 57,9 miljard.
 • De recente gebeurtenissen benadrukken de kwetsbaarheid van de cryptomarkt voor externe economische beslissingen. De Fed’s keuze om de rente stabiel te houden, beïnvloedt de marktverwachtingen en het investeerdersgedrag. Deze dynamiek biedt zowel kansen als risico’s voor investeerders.

Toekomstige vooruitzichten

 • De vraag blijft: Zal Bitcoin $ 100.000 bereiken voor het einde van 2024? Met de Fed die slechts één renteverlaging dit jaar voorspelt, blijft de markt onvoorspelbaar. Toch zijn er meerdere factoren die van invloed kunnen zijn op de toekomst van de cryptomarkt en jouw investeringen.
 • Charles Hoskinson, oprichter van Cardano, zinspeelde recent op een mogelijke samenwerking met Elon Musk. Hoewel Musk nog niet heeft gereageerd, kan een dergelijke samenwerking aanzienlijke invloed hebben op de markt. Hoskinson sprak over de integratie van Midnight Protocol in Musk’s X-platform voor verbeterde privacy. Ondanks het gebrek aan directe reactie van Musk, blijft Hoskinson hoopvol door de gedeelde interesses en connecties, zoals Lex Fridman.
 • De recente schikking van Terraform Labs met de SEC voor $ 4,47 miljard, waaronder $ 3,58 miljard in restitutie en een civiele boete van $ 420 miljoen, markeert een belangrijke stap in de regulering van de cryptomarkt. Deze zaak, die begon in 2022, benadrukt de toenemende aandacht van toezichthouders voor de sector. Voor investeerders betekent dit een mogelijke verschuiving naar een meer gereguleerde en mogelijk stabielere markt.
 • Circle breidt zijn Web3-diensten uit door integratie met Solana, wat ontwikkelaars helpt bij het creëren van multi-chain toepassingen. Deze stap versterkt de infrastructuur voor gedecentraliseerde financiële activiteiten en ondersteunt de groei van Solana. Voor investeerders kan dit nieuwe mogelijkheden openen binnen DeFi.
 • MetaMask, ontwikkeld door ConsenSys, heeft een nieuwe dienst voor het poolen van Ethereum staking geïntroduceerd via StakeWise. Hoewel deze dienst niet beschikbaar is voor gebruikers in de VS en het VK vanwege regelgevingsonzekerheden, blijft het een belangrijke ontwikkeling. MetaMask’s plannen om Bitcoin-functionaliteit te integreren, bieden investeerders binnenkort een platform dat zowel Ethereum als Bitcoin ondersteunt.
 • De U.S. Federal Reserve heeft de federale rente gehandhaafd op 5,25%-5,50%, met voorzitter Jerome Powell die wijst op een lichte daling van de inflatie. De verwachting is dat er tegen eind 2024 een renteverlaging van 25 basispunten zal plaatsvinden, met verdere verlagingen in 2025 om de inflatiedoelstellingen te ondersteunen. Deze macro-economische factoren spelen een cruciale rol in de volatiliteit en richting van de cryptomarkt.

Vooruitgang

De cryptomarkt blijft een uitdagende maar potentieel zeer winstgevende omgeving. Met de Federal Reserve die de rente stabiel houdt, de voortdurende inspanningen van Cardano’s Hoskinson, juridische ontwikkelingen zoals de schikking van Terraform Labs, en technologische vooruitgang door Circle en MetaMask, zijn er veel factoren om in de gaten te houden.

Blijf geïnformeerd, diversifieer je portfolio en pas je strategie aan om succesvol te navigeren in deze boeiende wereld van cryptovaluta.

 


The post Crypto vandaag: Cryptomarkt schommelt na Fed-besluit appeared first on Bitcoinmagazine.nl.