Crypto vandaag: Crypto markt daalt

De cryptomarkt is weer in beweging en dit keer niet in de goede richting. Na de publicatie van nieuwe Amerikaanse economische data zagen we een daling in de totale marktkapitalisatie.

Wat betekent dit voor investeerders en hoe kun je hierop inspelen? Laten we de situatie analyseren en de beste strategieën ontdekken.

Marktplunge na Amerikaanse Data Release

De cryptomarkt heeft een daling van 0,40% gezien, wat de totale marktkapitalisatie op $ 2,57 miljard brengt. Deze daling werd deels veroorzaakt door de rapportage van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics, dat een jaarlijkse stijging van 2,2% in de producentenprijsindex (PPI) voor de finale vraag in mei meldde.

Daarnaast steeg het aantal eerste aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen tot 242.000, wat wijst op een verzwakkende arbeidsmarkt.

De Stand van de crypto Fear and Greed Index

De Crypto Fear and Greed Index staat momenteel op een niveau van 74 (hebzucht), een stijging tegenover 70 gisteren en 72 vorige week. Dit suggereert dat de markt momenteel wordt gedreven door optimisme, ondanks de recente dalingen.

Deze indicator kan investeerders helpen beslissingen te nemen op basis van marktsentiment.
 

Top stijgers

CoinLive PrijsΔ 24u
BOOK OF MEME(BOME)$0.01098012.28%
Notcoin(NOT)$0.01943711.12%
Ethereum Name Service(ENS)$21.2983008.37%
Akash Network(AKT)$3.5655708.14%
Uniswap(UNI)$10.6847008.07%

Laatste marktupdate

De bearish trend in de cryptomarkt zet door, wat zorgt voor ongerustheid bij investeerders. Bitcoin zakte naar $ 66.000, wat ook effect had op Ethereum en andere altcoins. Desondanks zagen enkele altcoins, zoals Toncoin ($TON), Litecoin ($LTC), Mantle ($MNT) en Conflux ($CFX), gematigde stijgingen. Uniswap ($UNI) sprong eruit met een stijging van 8,29% in de afgelopen 24 uur. Daarentegen daalde Stacks ($STX) met 9,63% in dezelfde periode.

Het totale handelsvolume van de cryptomarkt in de afgelopen 24 uur bedroeg $ 69,85 miljard, een daling van 23,78%. Van dit volume komt $ 5,15 miljard uit DeFi-transacties, wat 7,38% van het totale volume uitmaakt. Stablecoins droegen $ 65,14 miljard bij, goed voor 93,26% van het totale handelsvolume. De dominantie van Bitcoin staat op 54,15%, een daling van 0,05% vergeleken met de vorige dag.

Wereldwijde nieuwsupdate

  • Het aantal nieuwe werkloosheidsaanvragen steeg naar een hoogtepunt van 242.000, wat hoger is dan verwacht en wijst op een verzwakkende arbeidsmarkt. Bovendien daalden de producentenprijzen onverwacht in mei. Deze data voeden speculatie over een mogelijke renteverlaging door de Federal Reserve in september.
  • SEC-voorzitter Gary Gensler verwacht de goedkeuring van Ethereum spot ETF’s tegen de zomer, wat voor gemengde reacties zorgt. Tijdens een hoorzitting in de Senaat benadrukte hij dat de tijdlijn afhankelijk is van de reacties van de emittenten. Gensler wees ook op de uitdagingen die DeFi met zich meebrengt voor AML-wetten vanwege de permissieloze aard ervan, wat wereldwijde regelgevende zorgen oproept.
  • Congreslid Thomas Massie heeft, geïnspireerd door “The Bitcoin Standard” van Saifedean Ammous, een wetsvoorstel ingediend om de Federal Reserve af te schaffen, wat steun krijgt van de Bitcoin-gemeenschap en Republikeinse cosponsors. Massie betoogt dat het beleid van de Fed schadelijk is voor gepensioneerden en de rijken bevoordeelt, en pleit voor een gedecentraliseerd financieel systeem.
  • Charles Hoskinson, oprichter van Cardano, heeft de governanceplannen van de blockchain toegelicht, waarbij hij de rol van gedecentraliseerde vertegenwoordigers (dReps) benadrukt in het beheren van de schatkist binnen 90 dagen na de Chang hard fork. De invoering van CIP-1694 versterkt de betrokkenheid van de gemeenschap door een gecoördineerd systeem van dReps, het Constitutionele Comité en Stake Pool Operators, waarbij de feedback van de gemeenschap centraal staat.
  • De Europese Bankautoriteit (EBA) heeft technische normen onder MiCA afgerond, waarbij hoge financiële standaarden worden gesteld voor cryptobedrijven in de EU. Deze normen omvatten liquiditeitsvoorzieningen, stresstests en herstelplannen. Deze stap is gericht op het verbeteren van de financiële stabiliteit en transparantie, waardoor het vertrouwen in EUR-stablecoins toeneemt en een veilige digitale activamarkt wordt bevorderd.

Wat betekent dit voor jouw investeringen?

De huidige marktdaling biedt zowel uitdagingen als kansen. Hoewel de prijzen dalen, kunnen investeerders deze periode gebruiken om onderzoek te doen en strategische aankopen te doen.

Voor degenen die willen profiteren van de huidige marktcondities, zijn er enkele belangrijke punten om te overwegen:

  1. Blijf op de hoogte: Volg het laatste nieuws en trends op sociale media en cryptofora.
  2. Doe je eigen onderzoek: Verdiep je in de achtergronden van verschillende cryptomunten en hun technologieën.
  3. Wees voorbereid op volatiliteit: Cryptomarkten kunnen snel schommelen. Investeer alleen wat je kunt missen.

Investeer slim en voorbereid

De cryptomarkt blijft dynamisch en vol kansen. Door goed geïnformeerd te blijven en strategisch te investeren, kun je profiteren van de schommelingen en groei in deze sector.

Vergeet niet om altijd je eigen onderzoek te doen en je bewust te zijn van de risico’s die gepaard gaan met investeren in cryptocurrencies.

 


The post Crypto vandaag: Crypto markt daalt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.