Crypto vandaag: Bitcoin blijft stabiel terwijl Ethereum omhoog schiet

Bitcoin handelt boven de $ 68.500, terwijl Ethereum boven de $ 3900 blijft. De cryptomarkt zag een stijging van 0,60%, wat de totale marktwaarde op $ 2,72 miljard bracht.

Cryptomarkt in beweging

De totale marktkapitalisatie van crypto steeg met 0,6% en bereikte $ 2,72 miljard. Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy, bevestigt dat de goedkeuring van een spot Ethereum ETF ook gunstig is voor Bitcoin. Hij verwacht meer institutionele interesse, wat de legitimiteit van de cryptomarkt versterkt. Dit kan leiden tot een toename van mainstream investeerders die 5% tot 10% van hun portfolio aan crypto toewijzen, met een groot deel naar Bitcoin.

Robert Kiyosaki, auteur van “Rich Dad Poor Dad,” betwijfelt de veiligheid van obligaties en beveelt aan Bitcoin te kopen. Volgens hem zijn obligaties niet zo veilig als gedacht, vooral niet bij marktfluctuaties. Hij raadt aan te investeren in echte activa zoals Bitcoin, goud en zilver, en voorspelt dat Bitcoin kan stijgen tot $ 300.000 door institutionele interesse en beperkte voorraad.

Fear and Greed Index

De Fear and Greed Index is met enkele punten gedaald en staat nu op 74 van de 100. Dit duidt op extreme hebzucht en voortdurende koopactiviteit in de cryptomarkt. Deze index weerspiegelt de marktsentimenten en kan helpen bij het nemen van investeringsbeslissingen.


Top stijgers

 • JasmyCoin: $0.025643 (15.99%)
 • Pepe: $0.000016 (3.84%)
 • Ethereum Name Services: $25.3585 (2.52%)
 • Synthetix: $3.08688 (5.42%)
 • Aave: $109.375 (1.58%)

Marktupdate

Bitcoin (BTC) stabiliseerde rond de $ 68.500 maandagochtend. Andere bekende munten zoals Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP), Solana (SOL), en Litecoin (LTC) zagen kleine schommelingen, met enkele lichte dalingen en andere bescheiden winsten.

JasmyCoin (JASMY) was de beste presteerder, met een stijging van meer dan 31 procent in 24 uur. Aan de andere kant leed CORE het grootste verlies, met een daling van meer dan 6 procent in dezelfde periode. Het totale crypto marktvolume over de afgelopen 24 uur is $ 64,04 miljard, een toename van 20%. DeFi volume is momenteel $ 5,87 miljard, wat 9,17% van het totale crypto marktvolume van 24 uur vertegenwoordigt. Stablecoin volume bedraagt $ 57,9 miljard, goed voor 90,41% van het totale crypto marktvolume van 24 uur. Bitcoin’s dominantie is momenteel 52,49%, een daling van 0,50% over de dag.

Wereldnieuws

 • Robert Kiyosaki bekritiseert de vermeende veiligheid van obligaties en promoot Bitcoin-investeringen. Hij benadrukt dat obligaties niet zo veilig zijn als algemeen wordt aangenomen, vooral gezien de marktfluctuaties. Kiyosaki adviseert te investeren in echte activa zoals Bitcoin, goud en zilver, en voorspelt een mogelijke stijging van Bitcoin naar $ 300.000 door institutionele interesse en beperkte voorraad.
 • Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy, ziet de goedkeuring van een spot Ethereum ETF als gunstig voor Bitcoin. Hij verwacht meer institutionele interesse en denkt dat het de cryptomarkt legitimeert. Dit kan leiden tot mainstream investeerders die 5% tot 10% van hun portefeuille aan crypto toewijzen, met het grootste deel naar Bitcoin.
 • De recente goedkeuring van een Amerikaanse Spot Ethereum ETF door de SEC heeft optimisme in de cryptomarkt aangewakkerd, wat Bitcoin en altcoins heeft gestimuleerd. Ondanks enige volatiliteit herwinnen investeerders het vertrouwen. Belangrijke gebeurtenissen deze week zijn toespraken van Fed-functionarissen en de publicatie van Amerikaanse economische gegevens, die zowel de crypto- als de bredere financiële markten beïnvloeden.
 • Verschillende prominente industrie-influencers en beroemdheden zagen hun X-accounts gehackt dit weekend, waarbij verschillende cryptocurrencies, waaronder Luna2 en ORDI, werden gepromoot. De hack, die figuren zoals Gigantic-Cassocked-Rebirth (GCR) trof, leidde tot tijdelijke prijsstijgingen. Er zijn zorgen over bredere aanvallen op beroemdhedenaccounts, met waarschuwingen om voorzichtig te blijven te midden van de opkomst van meme-munten en mogelijke deepfake-promoties.
 • Computerwetenschapper en durfkapitalist Kai-Fu Lee handhaaft zijn voorspelling dat AI tegen 2027 de helft van de wereldwijde beroepsbevolking zal vervangen. Met een indrukwekkende carrière bij Apple, Microsoft en Google, blijft Lee’s visie onveranderd, waarbij hij de transformerende potentie van AI benadrukt, en het positioneert als een hoeksteen technologie die te vergelijken is met elektriciteit en het internet gecombineerd.
 • Bitcoin-voorstander Samson Mow bekritiseert de groeiende steun van politici voor cryptocurrencies en waarschuwt voor mogelijke toekomstige problemen als het onderscheid van Bitcoin over het hoofd wordt gezien. Hij benadrukt het belang van het onderscheiden van Bitcoin van andere cryptomunten om financiële rampen te voorkomen. Senator Cynthia Lummis valt op door haar oprechte passie voor Bitcoin te midden van politieke verschuivingen richting cryptoregulering.
 • Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump herbevestigt zijn toewijding aan een bloeiend crypto-ecosysteem in de Verenigde Staten en belooft de toekomst ervan te beschermen tijdens een toespraak in Washington D.C. Trump belooft steun voor zelf-custody rechten en verzet zich tegen de regelgevingsinspanningen van senator Elizabeth Warren. Hij belooft ook een centrale bank digitale valuta te voorkomen.

De weg vooruit?

Blijft de prijs van Ethereum dichter bij $ 4000 komen, wat duidt op een nieuw record in de nabije toekomst? Is er een correlatie tussen de prijzen van Ethereum en Bitcoin, wat suggereert dat Ether momentum kan winnen? Zal Bitcoin een nieuw hoogtepunt bereiken voor het einde van mei? Deze vragen blijven hangen terwijl de cryptomarkt zich blijft ontwikkelen. Investeerders doen er goed aan om deze trends nauwlettend te volgen en kansen te benutten zodra ze zich voordoen.

 


The post Crypto vandaag: Bitcoin blijft stabiel terwijl Ethereum omhoog schiet appeared first on Bitcoinmagazine.nl.