Crypto onderwerp tijdens roast van Tom Brady: Amerikaan verloor honderden miljoenen dollars

Tom Brady, de bekende NFL quarterback, werd onlangs belachelijk gemaakt tijdens een comedy roast op Netflix vanwege zijn investeringen in Bitcoin en zijn banden met de failliete cryptobeurs FTX. Het evenement, getiteld “The Roast of Tom Brady”, trok veel aandacht door de scherpe grappen over Brady’s voorliefde voor Bitcoin en zijn relaties met FTX. Samen met zijn (toen nog) vrouw investeerde hij honderden miljoenen dollars in FTX, en deed hij mee aan verschillende reclamespotjes.

Roast van Brady

Tijdens de show, die drie uur duurde en nog steeds te zien is op het streamingplatform, spaarden de comedians hun kritiek niet. Kevin Hart, de presentator van de avond, opende de show met een grap over waarom het evenement niet in de Crypto.com Arena plaatsvond, een verwijzing naar de financiële verliezen van Brady’s fans door FTX. “We wilden Tom’s fans niet herinneren aan hoeveel geld hij hen schuldig is,” grapte Hart.

Brady en zijn voormalige vrouw, supermodel Gisele Bündchen, waren in 2021 betrokken bij FTX door een aandelenbelang in de beurs te nemen. Ze verschenen in commercials en op live-evenementen met FTX-oprichter Sam Bankman-Fried, die inmiddels een veroordeelde crimineel is. Na het faillissement van FTX werd onthuld dat hun $30 miljoen aan vergoedingen bijna volledig in FTT, de officiële token van FTX die vlak voor het faillissement in waarde kelderde, was uitbetaald. Dit heeft ertoe geleid dat Brady en Bündchen genoemd zijn in een class action-rechtszaak van FTX-investeerders die hen verantwoordelijk willen houden voor het aanmoedigen van het gebruik van de beurs. Bankman-Fried gaat overigens wel in beroep.

Andere beroemdheden hebben al schikkingen getroffen, maar Brady en Bündchen zijn nog steeds verweerders in de zaak. Dit was duidelijk zichtbaar toen Brady merkbaar ongemakkelijk leek tijdens de roast, waar comedian Nikki Glaser hem belachelijk maakte voor zijn verlies van $30 miljoen in crypto. “Tom, hoe kon je daar nou intrappen?” grapte ze.


The post Crypto onderwerp tijdens roast van Tom Brady: Amerikaan verloor honderden miljoenen dollars appeared first on Bitcoinmagazine.nl.